Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Za narednih deset dana opet najavljuju lepo vreme sa mnogo i sutra za 1.maj sunčano do 25 stepeni. Baš mi je žao za okolinu Kikinde što nisu dobili ništa od ove kiše ali verujem da će sledeći put dobiti oni ako ne onda stvarno treba da pređete na gajenje kaktusa i da pravite tekilu
Ljudi konacno kisaaaaaaaaaaa.Bas lepo pada vec nekih dva sata sa povremenim prekidima,mada je u par navrata bilo i pljuskova,pravih letnjih.Po mojoj proceni palo je bar 15 lit do sada.
ja sam danas obisao oko 70km nasega atara i najvise kise je palo u jednom delu mog atara izmedju ns i b.petrovca i tamo mora da je palo preko 40litara jer je tamo stajala voda na njivi i sad ce verovatno biti pokorica dok u drugom delu atara je palo od 15 do 20lit a na nekom samo 5,litara ali i to je nesto bar je nakvasilo ovu suvu i zednu zemlju ali ja sam zadovoljan kolko je palo
@ kish Robert
reci mi kako ste prosli sa ledom(nevremenom) posto je moj kum bio juce u Beceju i kaze da je padao nevidjeni led cak je i slikao mobilnim
Kod nas je u protekla 3 dana pala bas lepa kisa. Usudio bi se reci,spasonosna za one sto su posejali u suvo. Kisa je svakako dobro dosla i zitu,bar kod mene na parcelama pocelo je da vlata,i to dobro.
I pre ove kise stanje tla je bilo zadovoljavajuce,samo par cm je bilo suvo dok je u dubljim slojevima bilo dosta vlage. Moj polozaj je blizu granice sa Hrvatskom (Ilok,Vukovar).
kod nas dobro za sada ima vlage posto je pre par dana palo i do 40 litara i stvorilo pokoricu na nekim mestima i tamo se nadam da ce dobro da rodi,dok na nekim mestima je palo samo 5 litara i tamo je jos sve suvo i nadam se da ce i tamo pasti malo vise kise pa da zalije malo i nikne kukuruz koji je u suvom ...
Kod nas obicno padne za Djurdjevdan,ili tu oko 6-og maja. Ako jos i ta padne za kukuruz se ne bojim. Bas zbog moguce,a pre bih rekao verovatne,suse ja sam kukuruz posejao rano da bi izbegao cvetanje u najvecu vrucinu.