nikola indjija
Član
I ja mislim da je Sirig najbolja solucija.Odlican kvalitet a jeftiniji od orginala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zakači sad imt pa idi probaj pa će ti odma biti jasno jel do pluga ili nije... I kod mene na uvratinama nege neće odma u zemlju a imam vogela XMS VARIO 4 brazde obrtač...Kakva su vam iskustva sa Vogel plugom i tvrdom zemljom. Da li bi klinovi na raonicima trebali da su malo duži?
Kupio sam polovan Vogel plug i odmah sam na raonicima okrenuo nekorišćeni kraj špica. Sami raonici nisu potrošeni iako su malo deblji (koliko vidim to je sad kod svih raonika modernih plugova, teško se sreću oštri raonici kao posle pokivanja), radili su samo toliko dok se jedan kraj špica potrošio (i to ne potpuno, ali sam ga ja ipak okrenuo). I plug ima problema sa tvrdom zemljom, tj teško ide u tvrdo. Npr. kod otvaranja oranja na slog u razbacivanju je bukvalno jedva malo grebao zemlju, slično je i kod izoravanja uvratina - bliže leniji na neprooranom se samo tocilja, kod ulaska u brazdu potone tek kad uđe u mekše pa budu široke uvratine...
Sreo sam jednog poznanika koji je na špiceve navario još dodatno parče tako da su sad špicevi duži. Kaže da u normalnoj godini originalni špicevi zadovoljavaju, dok u ovakvoj moraju biti duži...
Ja sam navikao na IMT plug koji odmah potone tamo gde ga pustiš, ovo je novo za mene i prilično me nervira...
Dukej danas vidim da je plug isao u zemlju na Vrbaskom putu?