Vogel&noot soil solutions

Onaj sa gornje slike je M-950 a evo ovaj drugi je M-1020. Pomaže?

Inače mišljenja sam da pretplužnjaci u odnosu na glavu su na jednakom rastojanju i na 950,1020 i 1050. Razlika je u rastojanju od glave do glave ali u paketu sa pretplužnjacima.

Ne mogu to uraditi kad bih merio kako su kod mene stavljeni i dalje bi bilo preduboko moj je MS 1050 a ovaj je M po klirensu kolko mogu videti tako da ne mogu pomoći u ovome

Mislim od vrha raonika, jel nebi trebali na svakom plugu na istu visinu u odnosu na raonik iči?

- - - - - - - - - -

koliko vam treba KS po plužnom telu

Kod mene sa 25 KS po plužnom tjelu ide nekak. Ali najbolje da ne bude ispod 30 KS po plužnom tjelu.

@MARKO_KUBA Ja orem na 35 cm otkud ja da znam na koju dubinu on ore ili ti pa da ti ga postavim i da ti kažem kako ide ja ako budem mogao lepo slikati slikaću kad mi plug pristupačan a ne da se obesim o njega

po meni predplužnjaci se šteluju u oranju,sve zavisi šta oreš dal ledinu,strnje ili nešta drugo.Kopiranje mjera je nepotrebno,kad dođeš u njivu i malo kreneš sve ćeš vidjeti kako zaorava i koliki je otpor i onda šteluješ i vidiš promjene.Ako nije dobro štelaj dalje kad namjestiš vjeruj znaćeš.

VN LM950.Zanima me na nosacu gde se kaci toplink,u kojoj rupi treba da bude ukopcan toplink?(ima ih tri dve krajnje su obicne rupe a srednja je prosirena)?????

Malo sam porazgovarao sa momcima iz Almexa tokom boravka na Zlatiboru,konkretno o obrtacima od 3 brazde.Cena za lm1020 je 6000e plus pdv,s tim da se moze uzeti na 3 godine bez kamate sa ucecem od 35% (15% plus 20%pdv).Cini mi se da je ovo ok ponuda

xs 1050 je težak 1325 kg (4 brazde)
Kako se ponaša ruja sa njim i jel ga transportuješ na točku ili nosiš.Taj je namenjen za mnogo jače traktore.

Moj xm 1050 3 brazde ima 870 kg pa mi tako ljulja 1221 da moram voziti lagano.
Ovo su podaci iz kataloga mada mi se čini da je dosta teži od 870 kg ustvari utisak mi je takav.

Posto sam ga kupio pre 10tak dana isao sam da orem neka 3 jutra(jedva sam nasao neuzoranu njivu):osmeh:, tad sam ga nosio i nisam smeo brze od 25 km/h da idem,jer dize prednji trap, a u oranju je ekstra,namesten na 4x36 i super ga vuce.Od opreme imam memori cilindar sto je jako dobra stvar,ne moram da ga dizem u nebo da bih ga okrenu,resetkaste daske,predpluznjake,gumeni tocak FI 660 mislim da je,dva crtala i dosta rezervnih delova novih(,komplet novi raonici,plazovi,kljunovi,segmenti daske itd).
Tezzak je dosta ali cu nabaciti na ruju 250kg napred i ima da ide ko puska.Slikacu gu sutra pa cu postaviti da vidite kako izgleda.

Stanislave okači i cenu ako nije problem.
Ne sumnjam ja da ga ruja nosi i radi na 4x36 smo mi se ne sviđa ponašanje u transportu.
No nisam vozio veći traktor i veću priključnu mašinu pa ne verujem da je moje mišljenje objektivno.

Nazad
Vrh