Vogel&noot soil solutions

Dečki!
Šta kažete za Vogel&Noot-a 1020, okretača?
Kupio bih takvag pa da vidim šta kažete za njega!

Ja sam svoj M1020 kupio 2011 godine, zadovoljan sam, dobro radi, sve zaorava, nista mu nije falilo do sada (doduse za bolje ni ne znam).

2012-11-25-14.jpg

@DusanA Smanji malo dubinu tih predplužnjaka zato što tako trošiš naftu bezveze preduboko ti ulaze u zemlju ja sam predplužnjake kod svog vogela stavio samo da guraju biljne ostatke u brazdu i traktor mi troši daleko manje nego kad sam stavio tako kao ti predplužnjake

@UnivesalL774. Tako sam ga kupio, nista nisam dirao, ali mislim da si u pravu, mogao bih malo da ih podignem, mozda 2 cm ? Koliko si ti podigao ?

@UnivesalL774. Tako sam ga kupio, nista nisam dirao, ali mislim da si u pravu, mogao bih malo da ih podignem, mozda 2 cm ? Koliko si ti podigao ?

Ja sam njih stavio samo da gurnu biljne ostatke njihovu dubinu nikad nisam merio jer me nije ni interesovalo tako da pojma nemam da ti kažem kolko treba da ih podigneš

Nije dovoljno samo da nema ostataka na povrsini, vec bi trebali da budu ispod dubine kultiviranja. Tako kod nekih u ataru lepo oranje bez ostataka, a kad iskultiviraju sve povade napolje, jer je bilo tek ispod zemlje, ne moz njivu da prepoznas.
Dobro, da su ravne opruge na spremacu ili teska drljaca povadili bi manje .
Nista ne moz da zameni kvalitetno oranje

Zato se i ore duboko kad sve ubaciš 35cm pod brazdu ti misliš da će ostati nešto do proleća ja sam setvospremirao strnijšte i tuluzište 3 nedelje posle oranja i ništa nisam vadio napolje prošle godine u decembru kad sam uradio tu operaciju

Tuluzina nema sanse da istruli do proleca,nebitno gde se nalazi, ti nisi vadio nista napolje jer si dobro uzorao.

@pidikanac Nigde nije isto kad ideš da oreš prema Višnjićevu ideš sa zetorom od 50 ks sa 2 brazdnim 756 plugom i ide traktor po njivi ko šumaher ali kad oreš prema Itebeju i Karađorđevu skineš jednu brazdu od tog pluga i oreš na dubinu koju traktor može vući tu između 23 i 18 cm duboko se ore i sporo voziš.Traktori koji oru sa 30 ks po brazdi ne mogu orati tamo ceo dan jer ima da rikne motor ili lamela pa to više nije ni posao ni ništa

http://poljoinfo.com/showthread.php?109-Oranje/page233

Tu na slici ti je oranje koje sam radio u Julu po suši strnjište+seckana slama+stanjak-predplužnjak ovako kako tu vidiš mi je izgledala njiva Traktor Belarus 1523.3 oranje je bilo prema Itebeju i Karađorođevu prava ritska crnica 40 ks po brazdi brzina 7,5 km/h neštelkovan plug iako sve zaorava pred sobom

Nazad
Vrh