Voćarski traktor-vaša preporuka

имам ја прво нису куботе како казе него шибура друго ништа није тачно шта ти казе телефоном прошле године сам ишао из чачка камионом да дотерам трактор када сам га видео био је сасвим сипротно него што ми је испричао ,немогу да верујем колико слике лазу или су монтиране углавном када сам га питао шта ти је ово човек је побегао у кућу и више није излазио

Ma nisu iz Nisa, stavio sam link italija je u pitanju. Ima ih i novih i polovnih i sa frezama i bez samo mi je diskutabilna snaga jer se uglavnom krecu oko 25 konja(ima i od 30+). Mene interesuje da li mogu da vuku bocnu frezu malu i da limogu da nose ili vuku atomizer jer mi je zasad na 3x1,2 metra i treba mi sto uzi traktor. Takodje cena mi odgovara jer su novi sa pdv(iva) koji iznosi 19 % tako da mogu za iste pare otprilike da ga imam i ovde sa prevozom itd.

Bane to je OK cena za traktor i frezu, al ne verujem da je to nov traktor (mada tako piše). Ja sam gledao na tom sajtu voćarce sa kabinom i tu nema ništa ispod 13000 evra. Dok ga dovezem i registrujem ovde, ne smem ni da pomislim koliko će to sve izaći. Što se tiče snage, mi sa 533 (33 ks) vučemo atomizer od 1000 l i bočnu frezu bez problema kad njiva nije u brdu. Mada to dosta zavisi i od kardana. Javiće se neko valjda ko bolje poznaje traktore da to objasni.

Znam druze al za raspalog tomu od 32 ks(a nema sanse da ih ima posle 32 godine) iz 82-ge ovde traze 4500 evra a ovo novo. I posto nizmo eu skida se porez od 19%, nek me neko ispravi ako gresim! A za te pare cu da kupim svemirsko odelo kad prskam, mislim salim se al opet meni ovo izgleda super! Ima dosta snimaka na you tube a i mnogo modela, reverser itd a kace se na tri tacke a toma? Ipak mi je presudno sto su jako uski jer razmak mi je na tri metra!

Фрезу пипалицу ће да носи за нју нетреба снаге ипак она ради 80 цм,а атомизер мислим да немозе уствари то зависи од ветра атомизера што је ветар јачи треба више снаге ,а без доброг ветра нема ни доброг прсканја

- - - - - - - - - -

Мој ЈД мозе да се скупи на 1,35цм

Uh druze sad se setih i slike si stavljao na forum! Al to je daaaaleko visa klasa po svim parametrima a naravno i cenovnom, il gresim?

E pa to je nesta drugo skroz, za te pare ima svega mnogo ozbiljnijeg od ovog mog predloga. A taj tvoj traktor mogu samo da zelim, za sad!

Ja sam juče gledao u Nišu na placu Agron-a te japanske voćarce bez kabine koji su uvezeni iz Bugarske. Bili su to sila traktori kad su bili novi, imaju po 3 ili čak 4 brzine na kardanu, reverzer, svi obavezno prednja vuča i po 16 brzina i sl. doduše svi bez kabine, ali izgazilo to jako puno sati. Ja nikad nisam bio za polovnu mašinu ako joj se ne zna ni približno broj radnih sati. Ovo iz Italije je lepo ali verovatno i nemoguće, jer je ovo ipak premalo para za novu mašinu, ali možeš da probaš pare su samo tvoje.

kubotab2530.jpg

Ovo je nova kubota a ona iz oglasa se pravila 90-ih

Mislim da bi tebi možda završio posao novi Foton 254 mislim da je oznaka od 25 ks, onaj najslabiji ali će sigurno raditi sa frezom i nositi atomizer mada bi lakše vukao atomizer do 1000 litara, a mislim da mu je cena oko 7500 eura, imaš cene u temi o Fotonu. Za novu mašinu ćeš lakše dobiti kredit ili neke druge povlastice nego za polovan a i stoji neka garancija od oko 2 godine kao i besplatan prevoz, kad bi bilo i nekih državnih podsticaja za nove traktore to bi bilo super. E jedino ako ti on nije preširok jer ne verujem da je ispod 1.4m širine.

Kod nas ima jedan tv 732 sa prikolicom kiperkom i plugom, cena oko 4000e, ako nekog zanima mogu mu nabaviti broj, inace se u nasem kraju dosta koriste a sada jos vise, ljudi ne znaju kako da zarade para pa ko god moze i ima zemlje sadi malinu jer od nje moze lepo da se zivi.

Taj je jaaako dugo u oglasima, mozda vredi i vise al meni je to nerealno puno. Zicaprom hvala na savetu, imam ja trenutno komsijin 539 na poslugu i nije mi problem al od trece godine mislim da ce posao raditi samo nesta jako usko a kubota mislim da je ozbiljna firma a latini su stare varalice znam ja to...

Nazad
Vrh