Voćarski traktor-vaša preporuka

Kliko ja znam ovi goldoni su italjanski a od turski kod nas ima hattat vocarski traktori i yugur agrifarm,cene hatat je od 13 000 16 000e a agrifarm od 10 500 d0 12 000e.

- - - - - - - - - -

Ako sam te dobro razumeo doplata za kabinu košta 3000 evra. Ako je tako, ja bih uzeo taj sa kabinom, a za menjač će ti odgovoriti neko od iskusnijih kolega. Mada, ako ti 539 radi posao, mislim da ti ni na ovom ne treba 16+8.
pa ovako 539 jos me dobro sluzi ali pri radovi sa malcerom i atomizerom nise bas tako pokazao, ali sam prezadovolan sto se tice potrosnju.

Mislim da će ti taj menjač vršiti posao, to je kao kod moje Mahindre 4 brze plus 4 spore i sve to može i u rikverc. A ovaj drugi je čini mi se to isto ali samo brzine napred mogu da se redukuju, mislim još po 20%. Sve u svemu uvek je bolje veći izbor brzina, ali ako se ja pitam daleko veće koristi ćeš imati od klimatizovane kabine sa dobrim filterima u odnosu na ovaj menjač. Malo ćeš više raditi sa gasom i posao će biti završen. Iskreno mislim da ovo nije prevelika cena, još ako imate tu subvenciju koliko kažeš, oko 40-50%, to je definitivno jeftin traktor.

Mislim da će ti taj menjač vršiti posao, to je kao kod moje Mahindre 4 brze plus 4 spore i sve to može i u rikverc. A ovaj drugi je čini mi se to isto ali samo brzine napred mogu da se redukuju, mislim još po 20%. Sve u svemu uvek je bolje veći izbor brzina, ali ako se ja pitam daleko veće koristi ćeš imati od klimatizovane kabine sa dobrim filterima u odnosu na ovaj menjač. Malo ćeš više raditi sa gasom i posao će biti završen. Iskreno mislim da ovo nije prevelika cena, još ako imate tu subvenciju koliko kažeš, oko 40-50%, to je definitivno jeftin traktor.
Jeste za subvencije a ima i dosta povoljni krediti sa po 2 i 2.5%.

Da li drzava vraca novac kao putem goriva,ili u startu placamo manje??
Znaci vako oko novca drzava vraca 50% od cena traktora, znaci ja podajem dokomentaciju pa onada ta dokomentacija se razgleduje i mi se odobrue traktor ako ispunjavam sva baranja pa onada ja ga placam sa svoim sredstvama ili kreditom podignat od bankama pa onda mi se vracaju 50% od c ena traktora vo novac.

За голдонија 3050 менјач 4+4 казу да је доста велики потросач и да није баш стабилан у брду мозда неби било лоше размислити о неком самеу мислим да су болји трактори и кабина са филтерима обавезно

Poslednja izmena od urednika:
Hvala kolaega vasovac na savetu ima kod nas i same sa kabinom je negde oko 18 000 ili 19 000 e pa videcemo ali ipak goldoni je specijaliziran za vocarstvo i vinogradarstvo, a i kod mene u nasadima nema neki losi nagibi ili brda.

Auuu znaci dam 10-15 hiljada evra za traktoricic, a drzava kad joj se navije vrati mi, tj ako vrati!

Znaci drzava novac vraca za rok od tri meseca od datum nabavke traktora,ako je se okej oko dokumentacija sto se odnosi okolu traktora

- - - - - - - - - -

a kako ide kod vas ovo kofinansiranje o vezu mehanizaciju.

код нас на стране тракторе нема ништа а за домаће дају 2000 еура нарпимер ја сам у мају узео 539 костао ме је 8150 еура а дрзава ми казе да ми је поклонила 2000 еура мада ја те паре нисам нигде видео на отрмнци из имт-а писе цена с пдв тачно колико сам платио. само нам мазу очи

Ma sad nema ni toga, nov 539 košta 1 000 000 dinara. A što se tiče Same traktora mislim da su voćarski, Fruteto, skuplji od ove cifre. Kod nas na sajmu mislim da su bili oko 30 000 eura. Ne znam kako se formiraju cene u Makedoniji ali mi se čini da su tamo traktori jeftiniji.

ма нису јефтинији немогу бити у македонији јефтинији него у италији него су турске производнје

Znaci kod nas svi imaju pravo na popust na odlozeno jedino mi seljaci samo za kes! Ima li neko informaciju u Srbiji da li drzava daje neke povlastice samo za nase ili daje i za strane traktore, znaci Srbija, jer ja u Makedoniji ne mogu da dignem kredit nikakav, druga je drzava valjda?

Znaci kod nas svi imaju pravo na popust na odlozeno jedino mi seljaci samo za kes! Ima li neko informaciju u Srbiji da li drzava daje neke povlastice samo za nase ili daje i za strane traktore, znaci Srbija, jer ja u Makedoniji ne mogu da dignem kredit nikakav, druga je drzava valjda?

малопре сам написао

Kod nas trenutno nema nikakvih subvencija ni za domaće ni za strane traktore, osim ako ove godine umesto subvencija po hektaru ne uvedu subvenciju za polj. mašine, bar se tako govorka, videćemo za jedno mesec dana. A što se tiče tebe kolega Jugi, za tebe nema zime. Tvoj okrug, kao i moj, pokriva Danski program Fruit&berries, sa sedištem u Nišu. Upravo je završen konkurs kod njih, ali će za par meseci biti još jedan, prati njihovu prezentaciju pa ćeš videti. Ja sam konkurisao u proleće 2013. godine za traktor i odobrena su mi sredstva, kupio sam traktor i sad čekam povraćaj. Vraćaju 50% bez PDV-a, ali to važi samo za 5 okruga na Jugu srbije i samo za traktore do negde 80ks, koji će se upotrebljavati u voćarskoj proizvodnji. Procedura je malo komplikovana, dosta papira i td. 2 kontrole od strane ministarstva poljopr. jer i oni daju deo tih para, zatim dosta se čeka na isplatu i ne možeš da kupiš traktor dok ti ne odobre sredstva. Inače ko ima živaca jako dobar program i ne važi samo za traktore već i za zasade, priključnu mehanizaciju, hladnjače, sušare, opremu za navodnjavanje i td. Za traktor maksimalni iznos povraćaja je 1 000 000 dinara, što znači ako kupite traktor od 2 400 000 dinara, vraćaju vam 1 000 000 ili ako kupite i skuplji traktor opet je toliki povraćaj. Recimo za traktor od 10 000 eura povraćaj je oko 4200 eura.

http://www.fb.org.rs/

@vasovac@ Video sam, hvala
ZICAPROM@, Njih jedino sa snajper da navatam, ovi u Prokuplju prvo pitaju jesi clan stranke pa te onda spoje sa Dancima, ovog puta idem direktno za Nis, hvala ti sto si mi javio, praticu pa cemo videti sta sve treba, a samo neka odobre imam ja zivce za cekanje :osmeh:. Nastelovao sam ih na komercijalnu banku tako da svako cekanje bilo cega posle njih mi dodje kao uzina pre rucka :osmeh:

Ne znam kakav je princip kod vas u Prokuplju ali kod nas postoji imenovana osoba od strane Danaca, a plakati sa njenim telefonom su okačeni u opštini i sl., i kod nje se javljaš da ti pomogne oko dokumentacije. Inače ona od njih prima platu i ne košta te ništa. Ako ti treba neka bliža informacija piši na PP jer sam do sada učestvovao na 2 konkursa pa sam se izvežbao. Ljudi u nišu su jako korektni ali tano možeš da ideš kad se konkurs ponovo otvori i naravno ne moraš da budeš član nikakve stranke. Papire šalješ u Šabac u upravu za agr. plaćanja a biznis plan gledaju u Nišu. Na kraju dođu u kontrolu polj. inspektori jer moraš da imaš legalno i prijavljeno bar 30 ara nekog voća. Kad ti odobre program kupuješ traktor, pa opet dođu da vide da si kupio i onda opet šalješ papire da dokažeš kupovinu i plaćanje traktora i čekaš pare. SREĆNO i ne zaboravi oni su tu još godinu dana i odlaze.

Turski Hattat traktori su u Srbiji dosta hvaljeni od vlasnika, ali oni nemaju voćarske traktore sa kabinom koliko ja znam.

Vasovac jel može neka preciznija informacija? Koji je Same od 45ks u pitanju?

ZICAPROM jedan + i od mene za kabinu.

Poslednja izmena:
solaris a ima i ostale modele svi su bili bez kabine ,uvozi ih iz turske i tamo se prave bio je oglas na kupujemprodajem

Nazad
Vrh