Neznam šta bi taj mali NH trebao raditi da se isplati za 6 mj.
Inače traktor je dobar, već sam pofajn pisao o njemu. Motor odličan, za 5, mjenjač koji ja imam (44-16)je isto odličan, hidrulika je vrlo jaka, kočnice dobre, ajnšlag vrhunski (boljeg u toj klasi i kog takvih traktora mislim da niko nema). Kao mane naveo sam prednji trap (ako se dosta radi sa prednjom hidraulikom, ako ju traktor ima), zna dosta propuštati prašinu u kabinu (pogotovo ako se naprijed radi sa malčerom, a zemlja je suha), zračno sjedalo bi moglo biti čvršće, vanjski filteri kabine su na nepoželjnom mjestu zbog kiše, vode od pranja, itd. Sve u svemu vrlo dobar stroj za kojeg treba osigurati što više posla.
Inače od malih zapadnjaka preporučio bih Landini Mistral 50 ili
55. Kolega sa njim radi oko 10-ak ha voćnjaka i vrlo je zadovoljan. Zatim treba uzeti u obzir i Antonio Cararro, Goldoni, BCS... Svako treba vidjeti kakav traktor mu zaista treba. Kolko konja, zglobni ili ne, kolko širok, koji klirens, koje gume, kabina ili ne (svakako gledati da ju traktor ima kao i klimu i
krabonske filtere), prednja hid. i kard. ili ne, kolkog protoka treba biti hidraulična pumpa, kolko vam treba hidro priključaka iza (i naprijed). Da bi to odredili trebate znati koliku površinu će traktor obrađivati, koja je širina redova, na kakvom terenu su redovi, koji će uzgojni oblik voća biti (zbog prolaza traktora), koje sve priključke će traktor morati vući i pogoniti i to bi uglavnom bilo to. No jedna je stavka uz ovo sve najbitnija, a to je kolko novca imate na raspolaganju? To nas nažalost sve manje više ograničava.