Voćarski traktor-vaša preporuka

pravo dobar al bome i cena pravo dobra za sitne vocare i vinogradare bas se i ne isplati treba iskijati 17000e + pdv to je preko 20000e kad ce se taj isplatiti

Zato i kazem prave traktor Za onog kome treba, tj onaj ko moze da ga uposli. A nije skup gledajuci cene ovakvih traktora i ovo godiste.. A traktor je stvarno za pozeleti samo..

Ja hocu da prosirim zasad kajsije na ukupno 3 hektara i treba mi jedan lepo vocarski sa kabinom.Imam tv 732 i 3 hektara bi bilo puno za njega a i za mene zbog nedostatka kabine a i odose ledja .Meni je problem naci neki nizi traktor ili traktor kome se lako skida kabina .Kada kajsije rode i treba prskati trulez ploda ne moze ni jedan proci sa kabinom.Onako nesto poput onog Hurlimana sto mi ode pre neki dan ,cini mi se da je malo nizi...Ne znam da li kupiti novi i cekati da drzava vrati 40%...Agt traktor,nov oko 21000 eur pa preko garancijskog fonda+banka izasao bi sa povracajem drzave oko 13-14 hiljada...Sto pitanja...Sa kabinom ne mogu prici blizu stabla zbog kotlaste krune kajsije pa i freza pipalica mora biti sa duzom ,,rukom''.Ima li neko predlog i neku ozbiljnu ponudu da prodaje dobar vocarski traktor?

Pozdrav,

da li je negde izašla uredba o povraćaju za voćarske traktore, ili se čeka 2017. godina? I šta će biti "voćarski" traktor? Da li je negde jasno definisano?

Ja hocu da prosirim zasad kajsije na ukupno 3 hektara i treba mi jedan lepo vocarski sa kabinom.Imam tv 732 i 3 hektara bi bilo puno za njega a i za mene zbog nedostatka kabine a i odose ledja .Meni je problem naci neki nizi traktor ili traktor kome se lako skida kabina .Kada kajsije rode i treba prskati trulez ploda ne moze ni jedan proci sa kabinom.Onako nesto poput onog Hurlimana sto mi ode pre neki dan ,cini mi se da je malo nizi...Ne znam da li kupiti novi i cekati da drzava vrati 40%...Agt traktor,nov oko 21000 eur pa preko garancijskog fonda+banka izasao bi sa povracajem drzave oko 13-14 hiljada...Sto pitanja...Sa kabinom ne mogu prici blizu stabla zbog kotlaste krune kajsije pa i freza pipalica mora biti sa duzom ,,rukom''.Ima li neko predlog i neku ozbiljnu ponudu da prodaje dobar vocarski traktor?
Jesi li gledao ove Solisove ima 20ks i 26 ks moze sa i bez kabine.Cena 20ks je 7800 eura bez kabine a 26-ica je 9800 bez kabine,ako oćeš sa kabinom to je još 2100 eura

Jesi li gledao ove Solisove ima 20ks i 26 ks moze sa i bez kabine.Cena 20ks je 7800 eura bez kabine a 26-ica je 9800 bez kabine,ako oćeš sa kabinom to je još 2100 eura
Malo mi je to konja,imam jos par hektara zemlje pa bih nesto jace da mogu nesto uraditi i u ratarstvu poput spartanja,spremanja,neke lakse operacije od oranja. A i moj t.vinkovic ima preko 30 ks...

- - - - - - - - - -

Onaj hurliman je visok oko 220cm sa kabinom.
U kom zasadu koristite hurliman?

Valjalo bi sačekati sa kupovinom da se vidi ovo oko ove uredbe za voćarske traktore. Možda će to povući i pad cene polovnih mada sumnjam....

Malo mi je to konja,imam jos par hektara zemlje pa bih nesto jace da mogu nesto uraditi i u ratarstvu poput spartanja,spremanja,neke lakse operacije od oranja. A i moj t.vinkovic ima preko 30 ks...

- - - - - - - - - -

U kom zasadu koristite hurliman?

Koristi moj rodjak, on ga je kupio. Ima za sad 1 ha malina, ostalo ce raditi sve sto je radio veliki traktor, oranje, baliranje, silokombajn, ima nekih 15ak krava i vuce osoku..

Da li neko zna posto se ceka uredba za vocarske traktore spada li yto 454 u vocarske traktore.Kako drzava misli to da resi posto ovi kinezi ne nose oznaku da su vocarski.

Што мислиш? Можда ће неком требати за орах!
Ja sam se raspitivao ovih dana oko traktora i subvencija i verovatno ce se moci uzeti samo traktor koji je striktno u carinskoj deklaraciji (occ) zaveden kao vocarski.Inace gledao sam yto 454-nije los sa ec kabinom 13.200eur ali je previsok za mene,skoro 2.5 m i ne znam da li upada u vocarske traktore.Isto sam gledao Foton od 45 ks,slicno kao yto ali nema ec kabinu sa karbonskim filterima nego nesto drugacije.Visina isto problem.Ono sto mislim da je bolje od njih je mahindra 445(takva neka oznaka) i belarus 320.4.Cene su sve otprilike iste a mahindra je sasvim ok sa ec-lux kabinom koja se doplacuje .Mahindra je i najniza,oko 220 cm.Jedino ne vidim nigde da ima ovog belarusa ,,uzivo'' na lageru.Ono sto me je najvise zacudilo je to da kod yto 454 u obicnoj kabini dobijes vazdusno sediste a u ec kabini koja se doplati 2000 eur dobijes obicno mehanicko sediste.Neverovatno.

Malo je poružan ovaj belarus voćarski, samo da su blatobrani malo drugačili, i meni treba manji traktor ja razmišljam o agroluksu 50 4wd kod mene je oko 14000e bez kabine.

Ja imam YTO 504 sa tom euro kabinom, sedište nije vazdušno, i sa klimom i kompresorom me je izašla oko 17 000 pre skoro 2 godine. Traktor nikako nije voćarski, pre svega zbog preširoke kabine, zbog prevelike visine traktora, a i oprema mu nije prilagođena voćarstvu, naročito mislim na nepostojanje nezavisnog uključenja kardana, i takođe ima jako malo brzina a i one su predugačke, pa se snaga dosta gubi i imate svega 2 ili 3 radne brzine. Sve u svemu krpi posao, alo kao i Foton nije za voćarstvo. Mahindra 4025, verovatno si na nju mislio, ima prednju vuču i pored 41ks je jako ljuta na gasu, ima je ta snaga, siguran sam da su vidljiviji tih 41ks od kineskih 50ks, ali takođe nije za voće, pre svega zbog velike kabine, a i opet zbog neprilagođenosti opreme voćarstvu. Nema ovde mnogo pametovanja, ne postoji jeftin, nov voćarski traktor. Možda da pogledate malo "LS" voćarske varijante, pogledajte malo kako izgledaju, nisu tako loši, malo su laki, ali imaju snage, dosta brzina, reverzer, nezavisni kardan i sl. ali i oni sa kabinom dosta prebacuju 20 000.

Ima li ko Yagmur Agrifarm 450 ili 550 osim kolege iz Makedonije što se javljao u ovoj temi, da čujemo iskustva iz prve ruke? Kopija (odnosno licenca) Italijanske Valpadane. Kod njega mi je vrlo upitno nošenje atomizera od 440 lit jer je težek oko 1200-1300 kg. Cena slabijeg modela je oko 13000 e sa PDV-om, a jačeg, koliko se sećam 14500 sa PDV-om

U selima u mojoj opštini nema nijedan. Na prvi pogled ne izgleda loše, ali mislim da je daleko od ozbiljnog traktora, pre svega upravo zbog težine, jer ja sa IMT 539 koji ima prednju vuču i težinu skoro 1900kg, nosim nošeni od 450l, ali na velikim usponima je to na konac da se ne podiže, e sad kod ovog Yagmura prosudi sam. Mislim da je ovo traktorčić koji može korektno da radi neke lakše poslove kao što je freziranje pipalicom, košenje između redova, douše šišalicom, vuča prikolice sa vešt. đubrivom, radnicima, granama, gajbama i sl. do 2-2.5t, ali jednostavno jako malo iskustva imamo u našoj zemlji sa njim. I ja bih voleo da čujem neka praktična iskustva, pogotovu ovog jačeg, eventualno sa kabinom, tipa koliko koštaju servisi, ima li delova, ima li ih svi konji na broju ili samo na papiru, kako su raspoređene brzine i sl.
U njegovu odbranu evo jednog snimka modela sa kabinom koji vuče atomizer od mislim 1500l, doduše po ravnom, ali na jako malom gasu, s tim što je brzina kretanja mala, ali se konkretno na ovom snimku ne muči, dakle motor izgleda ima snage: https://www.youtube.com/watch?v=pyWptG8rq5M
Evo pravih masina, mada retko ko može da ih priušti, nije na odmet gledati ih u radu: https://www.youtube.com/watch?v=AQEN_dmDlDw

Poslednja izmena:
@zicaprom
Kad si već spomenuo to nezavisno uključenje kardana dali možeš malo da objasniš sisteme uključenja kardana, kod mene na torpedu je dvostruko kvačilo, pritisnem do kraja (pošto ima dva koljena) pa uključim ručicu, pustim kvačilo sa tog drugog koljena tad kreće kardan zatim pustam kvačilo dalje i tad kreće traktor. Ovaj sistem je kod većine traktora ali me buni jedan drugi sistem koji ima jednostruko kvačilo kao ovaj agroluks sa standardnom opremom.

Nazad
Vrh