Voćarski traktor-vaša preporuka

sxm61c.jpg
[/IMG]
32zl21h.jpg
[/IMG]
iykio9.jpg
[/IMG]
1zh00u9.jpg
[/IMG]

Kad su dignute poteznice, a koristite pomoćnu hidrauliku na primer pomerate tarup dali poteznice padaju?

- - - - - - - - - -

Gde je vraćeno ulje?

Ne padaju poteznice dok radi pomoćna hidraulika. Slikaću kako sam to napravio pa će biti mnogo jasnije. Ulje sam vratio na onaj bočni imbus šraf na poklopcu, mnogo bolja varijanta nego vraćanje na čep za sipanje ulja jer onda stalno preskačeš crevo. Da bi ovaj sistem radio kod traktora koji ima samo jednu pumpu moraš ugraditi razvodnik na onom poklopcu do koga ide vertikalna cev hidraulike. Kada je taj razvodnik zatvoren radi samo osnovna hidraulika-poteznice. Kada prebaciš razvodnik u drugi položaj ne rade poteznice (ostaju u položaju gde si ih namestio) već radi pomoćna hidraulika. Ukoliko traktor ima dve pumpe onda je to mnogo bolje, na dodatnu pumpu vežeš dodatnu hidrauliku i onda obe hidraulike mogu da rade u isto vreme. Što se tarupa tiče, on ima transportni i radni položaj. Nema potrebe držati ga u vazduhu i pomerati ga. Kad stigneš na odredište prebaciš razvodnik na dodatnu hidrauliku i pomeriš ga u radni položaj, onda vratiš razvodnik na osnovnu hidrauliku i pomeraš ga gore dole. Sve u svemu dodatna hidraulika je zaista dobra stvar, svašta od priključaka se može zakačiti na traktor. Ukoliko ti treba neki savet slobodno se javi na pp.

- - - - - - - - - -

Zaboravih danas da napišem, na drugoj fotografiji gde se vidi hidraulični razdelnik vidi se i gde je povrat ulja (kratko savijeno crevo).

ju79c8.jpg
[/IMG]

Na ovim slikama se vidi poklopac dovodnog voda hidraulike i ventil koji je potrebno namontirati umesto poklopca da bi ovakav sistem radio.

@Alen1972 Cestitam tvom rodjaku na pazaru,nece zazaliti sto ga je kupio sigurno.U zdravlju mu sluzio.

Hvala na cestitkama.Bas sam se iznenadio kada sam video sta sve taj traktor ima od opreme i kako je ocuvan, sve mu radi. Ako si probavao traktor znas sta sve ima od opreme..

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

I meni se taj traktor svideo, kao bonbona je za nas vocare.Da sam imao pare u tom trenutku odmah bih ga pazario.Pricao sam i sa vlasnikom.Dajte postavite jos neku sliku...U zdravlju da sluzi tvom rodjaku...

isti kao Same, jedin mu je mana previsoka kabina i 28 -ice gume umesto 24-ti pa ko ima voće na vazu nema prolaska. Kolko vidim po slikama kupljen je kod Uglješe u Lipolistu

Jeste, kod ugljese uzet. A jeste kao same, ,mislim da je ovo najjaci paket opreme sto ovaj ima. A radice u malinama i sve ostalo sto bi radio veci traktor..

Ako se setiš nekada, da preneseš utiske kako se ponaša u brazdi, ako već bude i orao sa njim. I nama je u planu neki takav. Ostavili bi ferdzu, a ova dva prodali, ali se bojim da nije nizak za neko malo ozbiljnije oranje. Svideo mi se onaj lamborghini 660 što ima na polovnjacima. Jeste da nema kabinu, ali i više mi odgovara bez nje.

Ako se setiš nekada, da preneseš utiske kako se ponaša u brazdi, ako već bude i orao sa njim. I nama je u planu neki takav. Ostavili bi ferdzu, a ova dva prodali, ali se bojim da nije nizak za neko malo ozbiljnije oranje. Svideo mi se onaj lamborghini 660 što ima na polovnjacima. Jeste da nema kabinu, ali i više mi odgovara bez nje.

Ne znam koja je cena onom 660 izgleda fino. Ne znam sta ima od opreme sve.. Meni se on cini ponizak. Po meni vocarski koji treba da sluzi za sve radove ne treba biti manji od 75 80ks.. bas zbog gabarita i klirensa.

Neko moje mišljenje je, da za ratarstvo, pogotovo u brdu traktor sa prednjom vučom nije moguće maksimalno iskoristiti bez minimum 70/5ks. Prva zamisao i želja je bila neki mali zapadni traktor, ne baš namenski za voćarstvo, ali da može i tu da se uklopi. Za malo smo letos uvezli same argon 70, bez kabine i sa malim gumama. Sada kako više gledam ove voćarske, sve mi se više sviđaju, pogotovo što mogu da se nađu velike snage, a malih dimenzija, što kod ratarskih nije moguće uklopiti. I dalje sam skeptik po pitanju njegovih mogućnosti u ratarstvu, mada najviše me oranje brine. Verovatno dok se ne bih negde uživo uverio. Onaj Hurliman ima velike gume i mislim da će se lepo uklopiti, dok mi Lambo sa PA deluje baš nizak za brazdu, a idealan za moj kraj i voćarstvo. Nizak, a širok. Cini mi se da su mu zadnje gume valjda 20", a prednje 16". Vidim da ga nema više na sajtu, evo slika kako izgleda
5e17aaaf02d350b8a9354fe633b010d3.jpg
5edc3b2cc3eef81dff31572c06752192.jpg

ma kakvi nizak, ja orem sa mojim jd 1745 a gume 20 tice
Kako ste zadovoljni sa njim? Radite li dosta sa njim u ratarstvu, pošto mi se čini da sam negde pročitao, da imate i nekog rusa? Sviđa mi se sto je kratak, ova linija kao što su same/lambo/hurliman mi deluju dosta duži. Ako se ne varam taj jd je 60ks?

zdovoljan i prezadovoljan moćna mašinica 45 kw to je 62-3 ks 2600 kg tezak zadnje gume 20-ice a prednje15,5 coli, ore sa 755 plugom tešku zemlju bez problema, najviše se koristi u voćarstvu, vuče tanjraču 24 diska septospremač , tarup,berač .. da u pravu si imam i rusa za teške poslove a i 539 za sejalicu,prskalicu,vadilicu. ukupno imam 7 hektara zemlje 3 pod voćem ,2 pod krompirom i 2 pod žitom,pšenicom

Mi malo manje od 20ha. Tu je oko 6 šume, oko 4 pod šljivom, 1 kupina i malina, ostalo su sve njive i livade. Žitarice sejemo samo za svoje potrebe i stoku. Ako sa stokom i dalje nastavi ovako, težićemo povećanju šljiva i maline i kupine. U brdovitom smo kraj, pa je većina voća na strmom terenu, kao i maline i kupine. Ove godine je u strani po šljivama sa frezom radio 558, podrivačem i tarupom je radio 533 sa lancima, ali sa dosta muke. Lako je raditi sa 558 još godinu, dve dok je voće mlado, posle već neće moći da prolazi. U velikim šljivama nema šanse da radi, sve je formirano u krunu. Zbog toga bi hteli neki manji sposoban traktor isključivo sa prednjom vučom, dosta je posla u svemu tome. Ali opet mnogo više vremena radimo van voća, pa nam treba i dobar jak traktor i u šumi i u njivi. Trenutno imamo 533 sa fiatovim motorom, koji ne bi dali ni za kakve pare, 542 i 558. Nemamo potrebu za sva tri traktora, pa bi ova dva rado menjao i dodao za neki dobar, sposoban traktor u svim operacijama. I onda polako gledam šta bi moglo, da se uklopi u sve to.

Nazad
Vrh