VLADIMIREC T-25

ako je sa dve rucice onda leva rucica dole levo,desna rucica gore levo to ti je 6 brzina
2,4---I,II brzi hod---spori hod

5.6---1.3 prazno- --rikverc

savo-dobro si zamislio ovo sa prvom brzinom samo ako bude moglo da se odradi jer dok ne otvoris menjac necemo znati da li je izvodljivo tj. da li ima mesta da seto tako odradi

Pomagajte braćo rusi! Upalim danas traktor i da dignem hidrauliku kad ono poče nešto da krči, lomi drobi! Skinem pumpu ona je dobra nego onaj zupčanik što nju tera se vrti lako ( nije fiksiram za osovinu) ! E sad pitanje šta njega veže sa tom osovinom (verovatno neki osigurač) i kako doci do toga a predpostavljam da ga moram cepati na pola?

@ Cvija, ja sam menjao taj zupčanik i razdvajao sam ga na pola, a kako se fiksira ne mogu da se setim, to savo sigurno zna....

Evo jednog snimka mog vlatka....

cvija ako misliš na zupčanik koji tjera pogon pumpe moraš ga cijepati na pola
njega tjera jedna čaurasta spojnička koja ide sa korpe kvačila , ona je kao cijev i na kraju ima ricnove a kroz nju prolazi pogonska spojnička koja ide dalje prema mjenjaču

ali prvo otvori onaj poklopčič gdje se šteluje lamela i provjeri da se nije ta čarasta spojnička pomjerila naprijed ili nazad , ona ima na sebi seger osigurač i ako je on pukao moguće je da je spojnička se pomjerila i izvukli se ricnovi iz zupčanika ili korpe
znači okreći taj zupčanik a gledaj kroz ovaj otvor i onaj dio koji izlazi iz korpe trebao bi da se okreće zajedno sa zupčanikom i korpom kvačila , a ako se ne okreće onda gledaj gdje je problem

zaboravih vam reći da sam u potpunosti uspio sa usporavanjem vlatka zamjenom zupčanika , nisam vjerovao koliko mu ovo nedostaje , ljudi usporavajte mjenjače , ako radite klasično usporavanje onda nije komplikovano , za dijelove treba osamdesetak evra , i dan posla i imate sasvim drugi traktor

039.gif

evo slika , vidiš ovaj zupčanik sa oznakom 25.21.118-1 , to je taj o koji tjera cijeli pogon pumpe

a ona osovina o kojoj ti ja pričam je sa oznakom 21.21.116

evo nešto malo ''kontam'' , bojim se da nećeš morati da skidaš ovo cijelo zvono koje se nalazi izmedju motora i mjenjača jer nisam siguran na koju se stranu vadi taj zupčanik i njegovo kućište , vrlo lako može da bude da ono se vadi na stranu mjenjača

kada ti je već skinuta pumpa skini i onaj poklopčič ispod nje (tamo gdje je ona spojka spojničke) i pogledaj ima li deklo prema tom zupčaniku

Vlatko sređen danas! Problem je bio što je neko okrenuo tu osovinu naopako pa je stalno iskakala ! Ona sa jedne strane ima seger a sa druge nema . Bitno je da je sređeno a usput sam zamenio i druk ležaj jer je bio jako loš!

Danas pokušavajući da iz neke bare-močvare izvučem komšiju zaglavim i vlatka, dva traktora su me izvlačila, IMT 558 i 542 i to sa velikom mukom, ali na kraju smo uspeli, i još sam i čekrk sjebo, moram sutra da skidam da pravim...

hvala puno majstore, to je bilo to. malo se kvacilo rastelovalo. samo jedan krug okrenijo na polugi i sve opet ok. nema iskakanja a i saltati se vise neda bez kvacila. hvala puno na pomoci.

Ćao narode pratim ovu temu već neko vreme jer sam kupio Vladimirca T25 u martu i dosta ste mi pomogli kao posmatraču ali sad imam sličan problem kao dulebdp ono kad mu se ugasio iz cista mira i uradio sve kako ste rekli ali nece da upali kad ga šlepamo samo bela dimčina kulja i ništa. Molim pomoć.

Poslednja izmena:
Pozdrav za Vladimirčane!!!Imam jedno pitanje? Kada upalim traktor pritisak ulja je na 4, a kada se zagreje toku rada kazaljka se stalno pomera izmedju 2-ojke i 3-ojke.Dali treba da brinem zbog ovoga.?

Nazad
Vrh