VLADIMIREC T-25

a jel za tu gumuci moram otvarati pumpu,ili mogu samo da smaknem ovu polugicu i da dodjem do nje...? a za sta je ovaj plasticni sraf?
Smakni polugicu i spolja namontiraj gumicu... Za tebe taj mali (plasticni) srafic je nebitan... Nisam ni ja siguran koja je njegova uloga...

problem sa hidraulikom. brzo podigne,primer tanjiracu a za 3-4 minuta spusti se sam.ne drzi, zasto,,,,,,,kako resiti HVALA

Poštovane kolege , ima li ko da proda poteznice za Vladimirca , prijatelj kupio bez poteznica .

Ovde se dosta pisalo o zadnjim gumama a o prednjim nisam našao ništa.Naime kod mene su zadnje gume 12-ice a prednje različite jedna 6.0-16 a druga 5.5-16 e sad,koju od ove dve da kupim da budu iste napred :osmeh:

5,5-16ces tesko i da nadjes a 6,00-16 vec moze samo po mogucstvu sa vise platana.pre se moglo od tamica naci ili male zastavice dok je sad sve teze sem novih. ali za komad nace se.i kod mene su rasparne i najgore nemaju platana dovoljno ali prikolica mi je bila prioritet pa sam za nju nasao 4 polovnjake povoljno.Samo sto cu na vlatka 6,50-16 staviti najverovatnije jer je lakse naci a malo su sire sto neznaci mnogo. znaci najbitnije je da su iste dimenzije a mozes i 7,50-16 staviti samo sto nema potrebe i tezi na volanu. obrucare ko na Imt-u su zato zakon. i obrisi poruke pun ti je inboks

Imam problem...
Kada sam završio sa drljanjem njiva protekle sedmice, po povratku kući imam šta i da vidim, fleka od ulja iz motora pod traktorom...
Pogledam i vidim da ulje curi iz otvora sa leve strane gde je omogućen pristup lameli...
Takođe i iz male rupice na tzv. "zvonu" sa donje strane...
Jedino što mi pada na pamet da je semering na spojničkoj "otpevao" svoje...
Interesuje me ako sam u pravu, kakva je "procedura", verovatno moram da rasklapam traktor "na pola" jel da?
Jel ovaj kvar teži ili lakši, i koliko dugo i pod kakvim uslovima smem da upotrebljavam traktor u radu dok ne nađem vremena (i novaca) da ga popravljam?
Da li će uspeti da izdrži makar još jedno spremanje par jutara pa onda "operacija"?
25-03-151416.jpg
[/IMG]
25-03-151417.jpg
[/IMG]

Izdrzace samo vodi racuna da ne ostane bez ulja... I meni lici da je semering otpevao svoje..

Pogledacu mozda imam nov semering.. Ako imam nov semering tvoje je samo da ga zamenis.. Ja cu da ti ga posaljem.. :ppozdrav:

Ako je u pitanju motorno ulje, vjerovatno je otisao semering na radilici. Ako je ulje iz mjenjaca, moguce da je propustila spojnicka osovina. Kako god, traktor mola na pola, cim se otvori vidjece se u cemu je problem. Mozda je jos neko od clanova sa foruma imao slican problem, pa javi u cemu je bio problem.

Izdrzace samo vodi racuna da ne ostane bez ulja... I meni lici da je semering otpevao svoje..

Pogledacu mozda imam nov semering.. Ako imam nov semering tvoje je samo da ga zamenis.. Ja cu da ti ga posaljem.. :ppozdrav:
NISAM NI SUMNJAO...:ppozdrav:

Motorno je ulje, fleka je crna, iz menjača nije, jel tamo je novo čisto ulje, menjao ga prošle godine kada sam popravljao...
A i izvukao sam merač ulja u motoru i tamo je pokazalo manje, siguran sam, jel malo-malo, pa to proveravam i pratim...
Jel moram da skidam i kabinu da bih ovo odradio ili ne?
Pošto je zavarena za šasiju, ovo me najviše brine...
I skidam samo šarafe na "zvonu", ne moram da petljam ništa oko motora, anlaser, stubline, dizne, razumete šta hoću da kažem?

Netreba da skidans nista,samo srafove na zvonu... Kabina ostaje...

Anaser bi trebalo da skines ako se dobro secam... Netreba ti tu neko znanje... Ja ga odvojim za pola sata.. treba ti jedan panj koji knap ulazi na zadnji teo ispod menjaca i krokodilka dizalica postavljena ispod kartera.. I samo povuces prednji deo ka napred...

treba da odvojis sponu,crevo za manometar ulja,dekompresor,poluge za gas,instalaciju koja smeta i to je u glavnom to...

Ovde se dosta pisalo o zadnjim gumama a o prednjim nisam našao ništa.Naime kod mene su zadnje gume 12-ice a prednje različite jedna 6.0-16 a druga 5.5-16 e sad,koju od ove dve da kupim da budu iste napred :osmeh:
Fabricke su 6.00-16.
Kako ti je citirani član vladj rekao, fabričke su navedenih dimenzija, pa je i preporuka da takve(u) kupiš(nabaviš) samo gledaj da bude tzv. "linijska", pošto će od naredne godine biti obavezno na traktoru takve da budu, dok je sada omogućeno da budu svakakve 16-ce, čak i polovne za kombi vozila (195/16)C (cargo), teretni program, a sa očuvanim ripnama (kao u mom slučaju)...
Ako misliš da ti traktor prođe Tehnički, i da bude registrovan?
Najjeftinija koju sam našao je 6.050 dinara - u Rumi, za komad...

Nebi bilo lose da odradis semering motora sto pre da ti nezamaze oblogu lamele pa je mozes baciti ako pocne slajfati. Brzo se to raskopa i jedini veci problem je skinuti i namestiti zamajac posto je bas tezak.lamelu po sklapanju prvenstveno moras ucentrirati ili najbolje da samo ovlas uhvatis vijke od korpe i polako naguras jer spojnicka ima hoda malo napred nazad da uzubi. kad uzubi polako ravnomerno u krug dotegnes vijke od korpe kroz tu rupu na zvonu. semering je sitna cifra samo kvalitetan silikonski uzmi.Na spojnickoj ima semeringa 2 kom i tu ide ulje za kuciste pogona pumpe. idu u sklop 3 lezaja i 2 semeringa. jedan sa do zvona drugi kod spojnice spojnickih osovina. posto ti je ulje crno znaci motorno je i semering motora. Uglavnom za oba slucaja mora na pola traktor. Ako osetis da mirise ili proklizava lamela pod opterecenjem menjaj odma da nebude vecih troskova a verovatno ce jos moci odraditi nekih poslova posto je malo uvucena u zamajac

Osetio sam neki miris kada sam otvorio poklopac, u pravu si, kao da je nešto nagorelo, mislio sam da je ulje, jel to od lamele?
U mom slučaju je otišao semering prema motoru, koliko ide tu komada ležaja i semeringa, kad već raskopavam da promenim, da ne radim opet?

Nazad
Vrh