Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Kolega znam sta vam znaci takav gubitak to je mnogo vise od gubitka tih 124 kg. Medjutim,zivot ide dalje, neko ce reci sudbina neko nesto drugo, ja se iskreno suosjecem sa vama i kazem vam da je umjerenost u svemu prava mjera, nije dobro ni u cemu pretjerivati.Pozdrav i samo naprijed hrabro.

Samo hrabro Deki,svi mi znamo kako je izgubiti neko grlo nazalost,gubitak elitnog grla jos je tezi.
RIP za tog deliju svetskog ranga,i nadam se da ces vrlo skoro imat nekog koji ce ga prevazici
Pozdrav druze

Nabavio sam 4 ženska jagnjeta witemberg rase stari su 4-5 meseci nisu do sada im davani lekovi protiv parazita, sta bi trebao da im dam zna li neko. Čuo sam da su dosta osetljiviji od pramenke

Pozdrav svima.Dejane,zao mi je zbog tvog ovnica,stvarno steta,ali siguran sam da ces odgajiti jos mnogo lepih i krupnih primeraka ovnova.
Sta rade ostali odgajivaci?Da li se neko priprema za predstojeci Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu?

hvwdxu.jpg

24fi3dl.jpg

vhbalg.jpg

Par slika mojih ovaca

Evo malo da se ozivi tema.par slika mojih ovaca pre sisanja,bice valjda za koji dan i posle sisanja novih slika.molio bih sve kolege za iskrene komentare.
slike onog mog ovnica star je 11 meseci:
11t8jma_th.jpg

350te14_th.jpg

2eklto9_th.jpg

2dtby4n_th.jpg

jk9637_th.jpg

dve su mi se ojagnjile i od jedne imam ove dve male lepotice stare dva meseca:(ajd da vidim ko ce pogoditi koja je hranjena na cuclu,a koju je ovca odhranila)
2iub7k0.jpg

5tt1xv.jpg

6zod9f.jpg

a,od druge imam ovog malisu,on je star nesto vise od mesec dana
24ca174.jpg

14o0hmo.jpg

iskreni komentari za ovnica dovoljno dug i sirok a njuska mi je cudna jer je uska
ova lijeva je hranjena na cuclu
ovce su lijepe i cista a i mlisa je dobar

ove dve mi se nisu ojagnjile,zna li neko sta tome moze biti uzrok?vec me brinu.hranjene su kao i ove dve,nikakvih zdravstvenih problema nisu imale,a eto ni jedna do sad ne pokazuje nikakve znake da je sjagnjena,gledao sam vime,nema bas nista,a ovan je stalno sa njima.
34zj81l.jpg

2cggg05.jpg

Sto se tice vune,ocupale su je jedna drugoj,a ima i suge,sad cekam sisanje i komplet kupanje dva puta u razmaku od 14 dana i tretiranje objekta,nisam smeo zimus zbog niskih temperatura.

Pegaz013>Dobre ovce, cini mi se da jagnjad nisu ciscena od parazita, pa ako ih nisi ocistio pravo je vreme da to uradis.
Sava21>Ovnic ima plici i uzi grudni kos, a ostalo izgleda korektno, ovce dobre, udari im nesto protiv suge i bice ok, izgledaju mlade, jagnjad ok. sa slika gledajuci imas dobar objekat, svaka cast. :ppozdrav:

Pegaz013>Dobre ovce, cini mi se da jagnjad nisu ciscena od parazita, pa ako ih nisi ocistio pravo je vreme da to uradis.
Sava21>Ovnic ima plici i uzi grudni kos, a ostalo izgleda korektno, ovce dobre, udari im nesto protiv suge i bice ok, izgledaju mlade, jagnjad ok. sa slika gledajuci imas dobar objekat, svaka cast. :ppozdrav:

Hvala na komentarima jagnjad nisu ciscena kao ni ovce ovih dana sisanje sredjivanje papaka i ciscenje od parazita.Ove godine sam malo kasnio jer mi se ova ovca kasno ojagnjila pre 4 dana.Praktikujem da sve cistim u isto vreme ali ovog puta je tako.

Nazad
Vrh