Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Maestro ili kako kaze kolega Dejan veliki poglavico vazno je da daje dobru jagnjad, nek su zivi i zdravi, kada kupujes nema pravila ja sam gledao kod jednog coveka ovna koji ne lici ni na sta sa krivim ledjima u S ali da vidis jagnjad sto daje cevanica kao u mene ruka, jagnjad krupna dobro razvijena prosto da ne poverujes da im je taj ovan otac. pozdrav za sve forumase vidim da su nas ove promene udaljile sa foruma, nadam se da cemo se ubrzo uhodati :))))

Maestro ili kako kaze kolega Dejan veliki poglavico vazno je da daje dobru jagnjad, nek su zivi .......................................... nadam se da cemo se ubrzo uhodati :))))

Bato,
otidji gore u podešavanja, pa u opciji "Uredi Profil" - dole pri kraju strane ubaci Lokaciju (Location), grad ili mesto odakle si, jer je to obaveza, a možeš ista tako i Avatar (neku prigodnu sličicu, ali ne veliku)

Imaš pravo, sa novom "skalmaerijom" - softverom, ljudi skoro prestadoše da post-uju, valjda će se navići ?!?!

:ppozdrav:

Maestro, ovaj tvoj 'decko' izgleda voli da se slika. Jel' on to neda da mu se pridje sa strane ili od pozadi jer bi i te slike koristile da mu se vidi konstitucija?

Maestro, ovaj tvoj 'decko' izgleda voli da se slika. Jel' on to neda da mu se pridje sa strane ili od pozadi jer bi i te slike koristile da mu se vidi konstitucija?

Nisam stigao da ga uslikam kako valja ("voli da se slika"), napraviću nadam se bolje fotke sledeći put, ne samo profil. Teško ide sa mobilnim (nema neki kvalitet i mogućnosti), a deca "maznula" digitalni!?

P.S. Udji u potpis pa ispravi ove greške i stavi ovo varijantu Hasta siempre .... lepše je....

[video]http://youtu.be/86LSuXi5TLU[/video]

ili ovu Original od Buena Vista Social Club

[video]http://youtu.be/po09lcDxXIA[/video]

Ma volim solo stare instrumente /sa dusom/ te sam zato to i stavio :osmeh:
[video]http://youtu.be/3FBLNY8aNtg[/video]

p.s. i koji mu je moj sad?? Ovih dana sam lepo stavljao snimke a sad me nesto zeza. Kliknem na ovu 'filmsku tracicu' i prekopiram link i .. djokica!!

Evo me posle deset dana malo je falilo da odustanem strpljenje mi je bilo pri kraju ali sam se navukao na forum pa se strpljenje isplatilo @maestro dobar indeks jagnjenja uslikaj ovna jos malo da ga bolje vidimo.
Nadam se da ce se clanovi poceti vracati ovim korisnim diskusijama pozzz

Cao,drugari,evo jedna tuzna vest,a po mene prilicno frustrirajuca.Moj najbolji ovnic je uginuo 9.aprila u 5h ujutru,imao je ileus (zaplitaj creva),imao je 124kg i bio star 8 meseci i 5 dna.Ovo je slikano 3 dana pre.Koliko me je izmorio dok sam ga izvukao iz ovce kad se radjao,jos me je vise umorio dok sam iskopao rupu i zatrpao ga,jer nisam dao da ga zakolju.
qsqp1u.jpg

U Dejane brate steta, ne znam sta da ti kazem ne daj se, sve je sastavni deo posla i da se radujemo i da zalimo, znam da si u bedaku ali bice jos dobrih grla. Javi se kada budes na faxu da se izjadas

uh majku mu..... beda ali sta da ti kazem, tamo gde ih ima mora po neka i da ugine, steta sto je bas to ta zivotinja bila. Ima gorih stvari, gledaj napred pa ce ih jos biti dobrih. Pozdravljam te kolega

imao je ileus (zaplitaj creva),imao je 124kg i bio star 8 meseci i 5 dna
Pre svega da kazem da kogod radi sa zivotinjama i voli ih ne moze da ostane ravnodusan na ovakav dogadjaj. Mislim da sam u pravu kad kazem da stocari ovog foruma saosecaju sa tobom! Tvoj post govori svakome ko ume da cita koliko si bio uz tu zivotinju. Licno ne mogu da se otmem utisku da li su mozda ove brojke uzrok ovakvog kraja??

Deki,
baš šteta za tako dobro grlo. Laički, koji razlog zaplitaja creva ? Hrana, spoljni faktori-udarac, priroda? Drži se druže !

Sta da vam kazem drugari,hvala na podrsci,tesko da cu se od ovog nemilog dogadjaja oporaviti u ovcarskoj sveri...Sta su uzroci ileusa?Ima ih mnogo,ali na prvom mestu je baksuz,nije mu sudjenjo da prezivi,kilaza mu nije smetala,bio je kao cigra,pokretan,samo sto nije leteo,nije bio uopste trom,mlitav pokunjen,imao je libido kao divlji,skakao na sve zivo,videli su to uzivo i koleka Aleksa i Gacevic,evo i ove slike,non stop je visio na ovim vratima,merkao stare ovce,ali nije stigao da im pokaze kakav je "baja".
211422f.jpg

Valjda ce ovaj kod kolege Alekse i onaj kod Milana bac imati vise srece.Ovog je kolega Aleksa odneo u proslu subotu,slika je od 28.marta,ovaj je ojagnjen 22,avgusta.2010,blizanac,tacnu kilazu ne znam,nije meren.
2eqb0cj.jpg

Zaista nenadoknadiv gubitak, steta.Ali bice naslednika od ovogodisnjih jagnjadi.Priplodna grla ne forsirati u ishrani. Moraju biti u priplodnoj a ne tovnoj kondiciji i ne juriti rekorde, jer su takva grla sklona problemu sa srcem posebno u stalskom uzgoju.

Nazad
Vrh