Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Nema zive duse,nigde nikoga,cak ni Maestra,velikog poglavice ovog naseg plemena,ove novine su nas skroz poremetile.;))))))

Deki,
tu sam u komšiluku južnije od tebe, preko dva brda - cca vazdušnom 6-7 km, ali nažalost na dial-up priključku, pa sam samo uveče po malčice na NET-u, ali sredićemo u narednom periodu i nešto brže, pa ćemo biti češće prisutni.

Inače tokom dana imam puno posla pa sam napolju. Imam problem sa jednom šiljegom, neće da primi jagnje, pa preko dana prehrana, a uveče i ujutro na silu (držeći je) da mališi da posisa sve. Izguraće se i to nekako, samo da se mališa dohvati trave i prekrupe sa Ovisanom.

O ponosnom "tati" Wirtembergu Cukiju, drugom prilikom (samo napomena - 12 ovaca "obradio" za 27 dana, 8 se obliznilo ......) i tako dalje, biće prilike za celu priču!!!

Pozdravi svima i dajte aktivirajte se malo sa post-ovima, slabo to nešto ide !!!

Obični pozdravi, jer nema smajlija ?!?!

Pratim forum već duže vreme i video sam puno korisnih saveta, lepih ovaca, dobrih odgajivača, pa sam rešio i sam da se priključim. Znam da je pravilo da se novi članovi foruma predstave u caffe-u, ali pošto ću verovatno najviše pisati u ovoj temi iskoristiću ovo moje prvo javljanje da kažem nekoliko reči o sebi. Zovem se Darko Davitkov, imam 23 godine, student sam Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, peta godina. Živim u s. Željuša kraj Dimitrovgrada, ovčarstvom se bavim iz hobija već sedam godina (imam desetak ovaca pirotske oplemenjene, a pre 4 meseca sam kupio od Miljkovića 3 ženkice i jednog ovnića virtemberga - za početak). Pozdrav za sve odgajivače, posebno za moje kolege, studente veterine!

Kliknes na ikonicu koja lici na filmsku traku i u polje stavis link slike.
Greska, to je za snimak a za slike je ikonica pored koja lici na sliku.

Kako da dodjem do tog linka slike?Ne mogu da koristim onaj program imagebam,pre sam ubacivao preko one ikonice na forumu,direktno.

mozes da koristis imagebam,samo prekopiras linkove kad upload-ujes sliku u poruku,to je nacin koji sam video da radi sigurno

Kako se ubacuju sad slike?Totalno se sve zakomplikovalo.:)))))
Odmah iznad polja za odgovor imas ikonice. S desna na levo ide prvo oblacic, pa onda filmska traka za ubacivanje snimka. Dalje je slicica drveta ako ja dobro vidim i klikom na nju ti se otvara prozor za ubacivanje linka slike i to je sve sto treba da uradis. Kad predjes misom preko ove ikonice pise 'insert image'.

Vala sam se i ja napatio par dana da se prijavim,a na starom forumu sam se prijavio za nekoliko min.no,nema veze,bitno da smo svi tu,pozdrav starim,i dobrodoslica novim clanovima odgajivacima virtemberg ovaca.

.............................
O ponosnom "tati" Wirtembergu Cukiju, drugom prilikom (samo napomena - 12 ovaca "obradio" za 27 dana, 8 se obliznilo ......) i tako dalje, biće prilike za celu priču!!!
........................

Kao što sam najavio moram malo da se pohvalim sa kvalitetom "onog jagnjeta" od pre više od godinu i par meseci na slici broj 1. Postoji post na nekoj od ovih strana, ali da ga ne tražim, da podsetim. Uzet od Tome Petrovića kao direktni potomak od šampiona Novosadskog sajma 2008. godine. 20.maja o.g. puni 2 godine.

Po preciznoj evidenciji i računanju na osnovu datuma jagnjenja "majstor" je od 27. avgusta do 24. septembra uspešno oplodio 12 ovaca, od kojih je njih 8 ojagnjilo 16 blizanaca (jedan blizanče uginulo odmah po jagnjenju - bilo malo i zakržljalo), a ostale 4 još 4 jedinca (jedno uginulo prilikom jagnjenja noću - teško jagnjenje - verovatno gušenje?!). Pored toga "dasa stigao" šiljegu, 1. novembra, staru 8 meseci i rezultat se vidi na slici 2. Kao što vidite, iz priloženog, ovce mešanke (svega i svačega po malo).

Evo i malo fotki da vidite "majstora" i njegov "minuli rad"!

4b8169126948740.jpg
4b8169126948740.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh