Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
masinama su sisali (tri masine) i samo jedan par nozeva im je bio potreban.Takodje su korigovali i papke sto su takodje dobro odradili.Ostale su samo one koje idu na sajam, oko njih cemo mi morati da se potrudimo.

Svaka cast Dejane za janjca,ma pusti ti mesare u 3 lijepe materine meni se gade ti ljudi ali bukvalno 99,9% njih.Nema zamijerke mesu i primjedbe,moze biti razlika samo u okusu jer to postoji ako je jane hranjeno poput svinje koncentratom do klanja a ujedno paslo barsku travu.Pricao sam u jednom postu da sam bio u njemackoj i kupili jagnje na jednoj farmi koje je ispeceno na raznju i najiskrenije kazem da je neukusno bilo sad zasto nemam pojma ali je proslo.Zao mi je sto nisam slikao veceras ovcu sam klao, zbog moje nepaznje prosle godine je ostala bez jedne strane vimena ali sta ces puno je to ovaca da bi sve bilo ok.Dejo ::svaka cast::

bio je veterinar,izmerio temperaturu,povisena je,dao antibiotik i vitamine i rekao da joj osisam vrat da bi mogao danas da joj da infuziju,pila je vodu ok,ali nejede niti preziva,kada sam sisao vunu sa vrata,ona je pocela jesti vunu pa sam sklanjao ispred nje

urban je napisao(la):
pa valjda i meso i tolika masa mora na nečemu da stoji ...................... a mesari pokušavaju stalno da izmisle novu rasu ovaca bez kostiju, loja sa puno mesa, bez otpada i djabe po kili pa ko ima tu rasu nek se javi

Najbolja, genijalna, definicija koju sam ikada čuo, kada su prekupci i mesari u pitanju, ali 1000% tačna!

Bravo urban!!!

:ppozdrav:

milan bac je napisao(la):
na sajam cu doci verovatno,ali od juce imam jedan problem,ovca koja treba da se jagnji,lepo je pustila vime ali nemoze na noge,ja joj prinosim vodu ona pije,ali slabije jede,sad sam preturao po forumu,ali valjda sto sam uspanicen nemogu da nadjem,neko je vec pisao o tome kako mu je puno ovaca uginulo ali su prvo padale sa nogu,gde je tacno taj tekst gledao sam u bolestima ali nemogu da nadjem
Milane, imao sam sličan problem, zalegla je 10 dana prije janjenja.jela je ležeći.Nije ju mogao dići kalcij, niti infuzija koju je dao veterinar, ali sam uspio sa B6 i B12 vitaminima.
Danima sam je pridržavao da bi mogla da se pomo0kri i da janjci (blizanci) barem malo sisaju.Janjce sam svakodnevno podmetao pod drugu ovcu, no ova se na kraju digla i othranila ih.Sad se na njoj ništa ne primjeti.

Ja sam pomenuo da je potrebno dati i Vit B ali prvenstveno radi zastite jetre, to nije primarni problem.Problem je nedostatk energije zato je infuzija rastvorom GLUKOZE potrebna i infuzija nije infuzija to je samo nacin unosenja tecnosti u organizam koja moze imate razlicite sastojke, pored kojih moze biti i Vit B.Kod nas ga redje ima za takvu upotrebu, cesce je u obliku za injiciranje u misic.

ovce imaju so i vitamine,bio je danas veterinar i ovca nije imala temperaturu,dali smo joj infuziju glukoze i vitamine i dalje pije vodu,ali ne jede,ne preziva rekao mi je da je dizem 3,4 puta dnevno zbog cirkulacije i nogu,medjutim rekao mi je na kraju da prognoze nisu bas sjajne... ::lose:: ::lose:: ::lose:: ::lose::

Pa za sad sve tece po planu, zivotinje su u sustini spremne, rezultati analiza su tu. Naredne nedelje siliramo prvu detelinu samo da Bog da da nas vreme posluzi, treba nam samo dva dobra dana i posao ce biti zavrsen pa mozemo mirno na druzenje na sajam.
Post je spojen: [time]1273175297[/time]

pozzdrav drugari ovca mi se ojagnjila juce,imala je 3 komada,dva su jako sitna,a trece koje je mrtvo rodjeno bilo je dzinovsko,kao cetiri ova,ovca nije izbacila posteljicu,dosta je lose,...jagnjad su lose takodje...ne ustaju na noge,hranim ih svaka 2 sata,kozijim mlekom,..... ::lose::

Zao mi je drugar,ali to ti je taj "pocetnicki baksuzluk",svi smo kroz to prosli,bice bolje samo da ovca ostane ziva!Ne odustaj. :ppozdrav:

Steta al desava se i to,guraj dalje,radi sve sto je u tvojoj moci i nadaj se najboljem,prezivet ce valjada i ona i ta 2 mala
:ppozdrav:

e8lij7.jpg

Post je spojen: [time]1273348588[/time]

Nazad
Vrh