Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
CAR je napisao(la):
Koliko imas tih ovaca trenutno?
Imam 10. a tri,cetiri ovce imaju vec po 8 god. prvo stado je brojilo preko 25 komada a sada su moji roditelji znatno smanjili sticajem okolnosti.

zasti niko ne pise na postavljeno dejanovo pitanje u vezi braun linije na rubovima oka i papka? Kakva su vasa iskustva, jel bilo takvih slucajeva kod vas?

Drage moje kolege odgaivaci ovaca sto se tice pigmetisanog ocnog kapka kod ovaca rase virterberg.
Ja tezim da ostavim mladu zenku za priplod koja ima BEO ocni kapak iz prostog razloga sto to donekle i standard propisuje.Medutim,smatram da ce racionalno razmisljanje navesti svakog odgaivaca,pogotovo ako planira da zasnuje jedan dobar zapat koji ce sto duze da ostane u eksploataciji tj.u reprodukciji da akcenat stavi na dobre KONSTRUKTIVNE karakteristike jedinke.To znaci glava u tipu rase jaka ravna leda,pravilni stavovi prednjih i zadnjih nogu(uglovanost nogu),dubina grudnog kosa i naravno za lakse jagnjenje dobar ugao sapi.Kada odgaivac uspe da donekle ove parametre zadovolji,odnosno kada ima takvu plotkinju u kombinaciji sa dobrim ovnom daleko su vece sanse da dobije i kvalitetno potomstvo kojem ce te osobine biti prenesene,a boju je svakako lakse doterati ako se ima dobra konstitucija.Sve ovo gore navedeno je samo moje MISLJENJE i ja apsolutno ne zelim nikome da ''solim pamet'',a ako neko smatra da je to dobra opcija neka o tome i razmisli.

33ndrmu.jpg

jaus5l.jpg

2rr6txy.jpg

25s3a5u.jpg

2v8hjrr.jpg

23sb22u.jpg

6paq9c.jpg

xm1mit.jpg

bato87 je napisao(la):
Šta mislite o ovom grlu?
Slike nisu nešto pošto je slikano telefonom. Kupljen je pre 7 dana kod Gorana Colica iz Bogatića, sa 90 dana imao je 51,5 kg

Grlo je odlično.
Još je mlado da bi se pričalo o njemu.
U svakom slučaju: dobar pazar !!!

p.s.
Slike su perfektne (iako su slikane mobilnim) !!!

:D

Odlicne fotografije Miljko.Mislim kolege,pored ovih lepih fotografija ovaca,ja sam zapazio,jos jednu izrazito lepu fotku u ovoj nasoj temi,a niko je nije prokomentarisao,pa cu ja to uraditi.Draga nasa nova koleginice Suzy mnogo ste nam lepi i simpaticni na ovoj vasoj profilnoj slicici. :cool:Iskreno zalim druge kolege sto u svojoj grupi nemaju ovakve clanice,ipak smo mi Virtembergasi najjaci a i najlepsi na forumu,ocigledno. :haha: :haha: :haha:

Ah ti Nemci, na sve su spremni samo da budu najbolji. Ovakav W sa pojacanim stajnim trapom i vunom na zadnjim nogama sve do papaka mi se bas svidja (samo neznam odakle im sad to ).Sto se mene tice jos dve korekcije da izvrse i ja bih mogao postati njihov fan.
Kako su poceli izgleda da fudbal nece biti jedina igra u kojoj na kraju uvek pobedjuju Nemci.

Zmaje sta ovo visi na konopcu molim te resi mi dilemu...,slika je super
Post je spojen: [time]1267280110[/time]

Da čovek drži kamenu so,ovnovi su u Tovariševu,evo još jednih,ovan je nabavljen od miljka sada ima 150kg 2.5godine star
2utj4wp.jpg

Post je spojen: [time]1267292898[/time]

Zmaje;
-odlicno osmisljena hranilica,jel si sam radio?
-od cega je radjen ovaj donji dio u koji ide zito(korito i ovaj"poklopac") ?

dejan26 je napisao(la):
Odlicne fotografije Miljko.Mislim kolege,pored ovih lepih fotografija ovaca,ja sam zapazio,jos jednu izrazito lepu fotku u ovoj nasoj temi,a niko je nije prokomentarisao,pa cu ja to uraditi.Draga nasa nova koleginice Suzy mnogo ste nam lepi i simpaticni na ovoj vasoj profilnoj slicici. :cool:Iskreno zalim druge kolege sto u svojoj grupi nemaju ovakve clanice,ipak smo mi Virtembergasi najjaci a i najlepsi na forumu,ocigledno. :haha: :haha: :haha:
:haha: Hvala hvala.. Veeeeliki posdrav. I zelim da se zahvalim svima koji su me ne sebicno posavetovali! stvarno ste super!!! :ppozdrav:

Nazad
Vrh