Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
gde se mogu nabaviti i kupiti elektro pastiri i masinice na struju za sisanje ovaca,znam da nije ova tema vidim da je najposecenija

ovce na ovom linku koji je postavio b92miki jedu kroz vertikalne precke na ogradi,a meni se cini da je jednostavnije to resiti sa horizontalnim preckama,pogotovo zato sto nevidim prednost ovih

Ima li veze sa plodnosti kada se ostavlja :udri:
za priplod,ako su oba Muska,ili oba Zenska ili kada se ostavlja iz mesanog bliznjenja(M/Z,MM/Z,ZZ/M)

To je bitno kod krava kod ovaca ne(neplodne su junice koje imaju brata blizanca u 99 posto slucajeva)
bitno je za plodnost od plodne majke je i cerka plodna(uvek ostavljaj ovcice od ovce koja se blizni ako zadovoljavaju standard i zanima te plodnost )

novii je napisao(la):
Dali bi nam malo objasnio zašto te interesuje. ^-Moji roditelji drze tu rasu vec oko 10 godina. osetljive su. Sada smo imali problem koji se nikada ovako nije javljao. Tri ovce su ojagnjile po blizance gde je kod svake uginulo po jedno. jedno jagnje je ubrozo posle jagnjenja ostalo siroce. njegova majka nije ustajala a ni davala mleko.malo je jela pa posle ni to i uginula je. I druga ovca nije imala mleka na jedno vime,ali s obzirom na to uspela je da doji . Svi su ok osim siroceta(od dve i po nedelje) koji je od pre tri sata jako lose.stomacic mu je jako naduvan,stenje..muci se. pre sat vremena mu je veterinar da injekciju proiv visoke t* koja mu je bila 40.01, i primio je neku injekciju za stomak. Jako smo zabrinuti..nadamo se da ce preziveti. ne znamo vise sta da cinimo. Sta to moze biti.? sta je uzrok svemu tome? Losa ishrana? Samo da napomenem da je od prvog dana na cucli kravljeg mleka... Pomozite..posavetujte me.. Veliki pozdrav svim stocarima..!

Prvo mlijeko je MEDICINA ako prvo neposisa moze zivjeti ali od tog janjeta nikad nista.

U kom smislu ,,nikad nista od njega'' ?? Jagnje dobro izgleda,lepo je gradjeno. Lepo se oglasavao sve do danas kad se razboleo.. Evo upravo je ustao i seta ali se ne oglasava..valjda je jos osamucen..

sta mislite o ovom grlu?

dmd8g5.jpg
xo07sh.jpg
se7yq8.jpg
6h0xn6.jpg
ftnc03.jpg

slike nisu nesto posto je slikano telefonom. Kupljen je pre 7 dana kod Gorana Colica iz Bogatica, sa 90 dana imao je 51,5 kg

pozdrav novom članu, sa Goranom imam lična iskustva ( :cool:) a porašće u ono što ti budeš napravio od njega moj ovan je imao 168 kg sa 2.5 g evo ga

Picture028.jpg

Goran je stvarno lik, nije neki prevarant, sto obeca to ispuni, imace sve uslove da bude ekstra, a sto se priploda i jagnjadi tice to cemo tek da vidimo sta ce dati.

Puno pozdrava i tebi i Goranu,on je covek koji ima odlicno stado ovaca i jedan je jako korektan lik,a ti ubuduce kad biras jagnje za priplod nemoj da gledas samo kilazu(to je relativna stvar) NEGO GLEDAJ neke druge karakteristike;

Jagnje koje si prikazao ovde na slici,ima SEDLASTA leda,plitke grudi,pigmentisano oko_Ovo je samo moje misljenje nije kritika,zelim ti puno srece i uspeha u daljem radu.............

Pitanye za swe,qoIiqa ye mana qod yagnyadi qoye imayu te tzw.'naocare',braon Iiniyu na rubowima oqa,qapcima?Poneqad se i qod mene to poyawi,i to ye pod qontroIom negog recesiwnog gena,yer da bi to yagnye imaIo mora biti recesiwni homozigot za tu osobinu-owo sam ya zaqIučio,posmatrayuci generaciye yagnyadi qoye sam proizweo!

Nazad
Vrh