Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja koristim taj oprasivac za sljivu i kajsiju ,jedne godine sam koristio i na tresnji pa je bilo sitna samo tako svaki cvet je bio zametnuo.
- - - - - - - - - -
Aleksandar101 Po mom skromnom videnju ove parcele bice problema mislim da visnja kao ni tresnja ne voli podvodni teren to je trebalo uraditi drenazu ili saditi kruske
Mozes tu napraviti kanal da se ta suvisna voda odliva i to mi deluje kao bolje resenje ako ima u blizini neki potok to bi bilo idealno da se odvede u njega kanalom za drenazu i resio bi problem zadrzavanja trajno. Kada bi tu podigao teren opet bi se voda zadrzavala u "donjim slojevima" korena i ista stvar.Mrežica se podigla moram je spustiti, ima dosta jednogodišnjih sadnica koju su se uvile, a prodane kao dvogodišnje..hmm, da sadnicu vežem uz kolac? koliki kolac treba da bude, 100cm? hvala
- - - - - - - - - -
Tu je bila jedna udolina i nasipao sam zemlju par kamiona, ali nije dovoljno i sada se snijeg otopio i ostala voda..
Zar nije mali razmak 2m izmedju sadnica? Ima ljudi sto su sadili na 2,3 ali ja mislim da je i to malo?
Provuci kanal gde god mozes; mozes i medjuredno, bitno je odvuci vodu.
Naravno brazdu ćeš povući paralelno sa redom po sredini jednu sa jedne a drugu sa sruge strane, a da ti plug zemlju baca ka sredini.