Višnja

Gledam prognozu vremena naredne 2 nedelje i razmisljam dal da se ubijem...

Rece moja baba, "uvek kad je ovako susno prolece ima da bude kisa u berbu visnje"...
Ima li nekih novosti za cenu?

Variraju prognoze i dalje izmedju 50 i 80 dinara start. Vise me brine vreme, dzaba dobra cena ako je ubije grad...

Ovde kod nas mislim da će sve preko 40 da bude bingo. Kad je prosle godine bila 70 kad je nigde nije bilo ove godine kad je ima cela Srbija i jEvropa sve što pređe 40 biće bingo.
Puj puj....daj Bože da grešim ali......
A da ne pričam što smo dobili samo jednu kišu od Marta i to onu pre dve nedelje sto je pala a višnja prerodila a udarila suša.
Ima i zrele i zelene i sitne i krupne.....blago rečeno biće katastrofa za branje i borba sa beračima i cenom za branje.
JBG!!!

U subotu prskao sa exirelom protiv muve,juce vidim ima lisnih vasi pomalo...sa cim sad prskati majku mu..
Treba da izdrzi jos 10 dana dok ne pocne odkup..

I ja cu verovatno morati jos jedno protiv muve i trulezi, ali sta? Karenca mora ispod 10 dana

Znaci kasno za decis... Kod mene za 10-15 dana berba. Pre dve nedelje otprilike sam isao Pehar i Cipkord

To je sa najkracom karencom sto znam. Ima i neki King Bo bez karence ali ja ne znam gde to ima da se kupi.

Hvala puno! Kakva je tvoja procena, hoce li uspeti cipkord i pehar da ih ocuva do berbe?

A sta bi bilo kad ih ne bi oprskao protiv lisnih vasi? Recimo nekih 20 posto stabala ima zarazeno,i to najgornja grana i ona njoj prvih par listova..
Nisam pametan sta raditi..

1_tmb_63661784_34047797_1399234166887379_4784852803380051968_n.jpg

Slikano pre neki dan,oprskana sa dionalom i decisom,i to je to do berbe,samo da vidimo kako cemo proci sa cenom,rod i kvalitet su solidni.

A pade mi malopre na pamet,da li da idem sa rucnim spricom pa samo oprskam zarazene grane,ili da ih odsecem makazama?

Ovih dana ćale brao kod komšije višnje, krupne kao dobro krupna trešnja, više ide na slatkasto nego na onaj kiselkast ukus višnje, pošto je komšija nereže primetio sam da rađa samo na jednogodišnjem porastu. Tanke grane skroz gole pa 20-30cm prošlogodišnjeg porasta punog roda pa ovogodišnji mladar... uglavnom klinci i žena oduševljeni dali neko možda zna koja bi višnja to mogla da bude.

Takodje komsija ima marelu koja zri oko 20 maja, po meni ekstra vocka. Ne znam da li moze iz semenke da se razmnozi, a ja sam kalemio na divlju tresnju za sebe.

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk

Nazad
Vrh