Za rucno branje nema potrebe vise od 70.ja bi kratio na 80-90, za rucno branje,mada ti zavisi i od proreda i kako planiras da ih formiras
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za rucno branje nema potrebe vise od 70.ja bi kratio na 80-90, za rucno branje,mada ti zavisi i od proreda i kako planiras da ih formiras
Ja sam visok 195cm i krosnju ne formiram prema svojoj visini, nego uzimam u obzir da te visnje treba da bere radnik prosecne visine 165-170cm. Visnje beru uglavnom zene i deca retko koji muskarac se uhvati tog posla. Ja ih nikad ne bih brao kad bi zlato radjale
Za rucnu berbu kratiti sloborno na 70cm i nema problema. Ko trese tresacem moze 90-100cm...
@Mladja064
Visnje skrati na 70cm, ako ima prevremene grane nih ostavis 20tak cm duzine. Posle kracenja isprskas bakrom i to je to.
Gorski car- Ja mislim da mu savetuje da skrati na 2 pupoljka zbog letnjih susa,jer ako ostavi prevremene grane na 10-15 cm i na svakoj potera po 4-5 grane, to je opterecenje za koren i bez navodnjavanja se stablo susi. Barem je meni tako rekao jedan dr. mr.( sto bi reko Mladja) Sad dal je to tacno,ne znam,ali i mene muci to jer i ja ovih dana treba da ih prekracujem.
Pa ne znam stvarno,meni su tako rekli,a covek koji koji mi je prodao sadnice mi je rekao da ne diram nista do proleca sledece godine. Stvarno nisam pametan sta da radim? Da li da radim kao sto si mi ti predlozio ili ovaj covek. Zar ne postoji mogucnost da se osusi sadnica ako ima mnogo mladih grana?