Gorski Car
Član
2,5m je malo za vazu. U sustini moze da se formira vaza ali manja, a sa takve vaze neces imati dobar prinos. Formiraj vreteno, nadji nekog dobrog rezaca koji ima iskustva u formiranju Sumadinke ona se ne orezuje kao Oblacinka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ima dosta sirka
bio sam optimista i pokusao sam da procitam celu temu o visnjama ali sam uvek odustajao posle 20-tak strana. molio bih stucan kadar sa ovog foruma da mi malo pomogne jer sam nov u vocarstvu. jesenas sam posadio oko 200 stabala oblacinke kalemljene na magrivi. prilikom sadnje nisam koristio nikakvo djubre. sad bih bacio malo vestackog djubriva ali me interesuje nesto drugo. treba li da se orežu višnjice iako su još tako mlade? mogu li ja to sam jer imaju malo grana? kako bi to trebalo da se uradi? molim vas za savet
1/3 prevremene grancice da ostavi ili 1/3 da odsece? I ja trebam ovo da uradim na oblacinskoj.Treba da ih prekratis na zeljenu visinu, obicno oko 70cm. Prevremene grancice prekrati 1/3, ostavi samo one koje ti trebaju visak odseci...
Slikacu sutra ako ne bude bilo kise pa cu da postavim.Ako nisu predugacke skrati ih za 1/3, ako su bas dugacke skrati na pola. Kad prekracujes obavezno ih skrati na spoljni pupoljak. Najbolje slikaj jednu poslavi pa cu da ti nacrtam kako treba...
Moze li pomoc oko pitanja 2467?Hvala unapred
Juce sam isao u visnjar, ali bolje da nisam. Sa jedne strane ga ogulile koze, sa druge srndaci, a tu i tamo i zecevi. Mazao sam ostecenja fitobalzamom, ali mislim da ce biti malo koristi od toga. Na kraju ima da ga izvadim, toliko mi se sve smucilo! Odsekao sam dve losije visnje da bi izdanci zauzeli njihovo mesto, jedna je bila 2/3 suva na preseku, druga je imala i neki kanal kroz stablo, kao neki crv da je busio. Sumnjam na zilogriz... Ako sam uspeo da ga zapatim u cetvrtoj godini visnjara- nek ide sve do djavola! Kako god, orezah, oprskah,malo motikom, malo trimerom oko stabala, pa sta im (mi) bog da...