MOMOSARIC
Član
Znam kolega ali naglo se povećava stanovništvo . Koristim prilike kad su ovakve priče da kažem svoje mišljenje , a baaaš me čudi kako nema više sličnih stavova bar na ovakvim forumima. Opasno me nerviraju više ovakvi filmovi i slične stvari . Dosta nas ovde na ovom forumu smo klasični "konvencionalni" ili "neorganski " poljoprivrednici , pa me čudi da nevidimo ove srceparajuće priče direktno protiv nas. Lično proizvodim žitarice za tržište desetak godina i moji su to radili , koristim mineralna djubriva , hemiju borimo se svakodnevno protiv korova , štetnih insekata , gljivica,vremenskih prilika i na kraju proizvedem hrane za stotine .hiljade ljudi kako ko . Isto je sa stočarima , povrtlarima , mi lično hranimo planetu a ispada da smo mi trovači i uništavamo nekome svijet. Postoji nauka , postoje ustanove koje svakodnevno (trebalo bi ) donose novije , manje štetne preparate i tehnologije . Ako ubacujem mineralno djubrivo u zemlju , pa otkad je to otrov ?? Vraćam u zemlju ono što je već bilo i što je biljka iznijela . Dosta više sranja . Ja sam klasični ratar , trudim se da proizvedem što više hrane i ne trpim da se govori protiv mene , i vi ste ostali većina takvih na forumu ako vama nesmeta šta ja mogu , aj da se svi vratimo na motike pa da vidimo šta će plava planeta najesen jesti.