Vesti-novosti-obavestenja

Ajte molim vas , pa pitanje dal u cijelom svijetu osim YU ima 9 miliona Srba. Nego baš me zanima dal ima rang lista recimo Srba u svijetu ? Ja bi pretpostavio recimo da je možda SAD, Njemačka , Australija , Kanada ,možda Rusija ...
SAD 175 000
AUSTRIJA 200 000
NJEMACKA 560 000
za Australiju sam zaboravio

Савато ти изгледа заборављаш да су управо они криви за 80 посто климатских промена...Да не помињем њихове хидро бомбе које испробавају на океанским дубинама и 2 бачене атомске бомбе...Они и Кина и Индија и треба да сређују срање које праве.Управо зато и треба да их мрзимо,све су сјебали само да они могу да живе Американ стајл оф лајф..Нека се носе.. и плус осиромашени уранијум по Србији и РС који су тако здушно просипали да нам деца оболевају од рака..

Zasto da ih mrzimo,valjda zato sto su oni i unistili klimu neprestanim testiranjem bombi i oruzja,ogromnim brojem letova vojnih aviona i enormnom potrosnjom goriva vojnih masina u cilju osvajanja sveta.Nikada nisu zeleli da potpisu KJOTO sporazum jer su najveci zagadjivaci i nikada nisu hteli da smanje emisiju zagadjenja.I sada bi da plate samo milijardu i to pomoci svom narodu.Sta je to milijarda za njihov pojam,to je dim...Treba da plate kao sto je taj sporazum i predvideo koliko zagadis toliko i platis a to bi bile milijarde a ne jedna.Zato ih i mrzim i uvek cu!

- - - - - - - - - -

Bravo brat PUTIN!

Ti Ameri da svakom stanovniku planete daju po milijardu ,nemogu se izvaditi koliko su zla planeti naneli .Oni imaju preko 100 nuklearki. Ma da nepisem sada koliko trose po glavi ,vode struje .nafte ,koliko proizvode smeca. Daleko vise nego ljudi u nekim razvijenim zemljama ,a kamoli nrazvijenim.Najbahatija nacija, i neodgovornija. Samo su u svojim filmovima pozitivci.

Војканврело многи овде гледају доста уско....Ко је био на босанском ратишту сведок је да су из нато и сфор хеликоптера избацивани бурад са отпадом и дрвени сандуци пуни ЗМИЈА,зато су и ловили зољама те хеликоптере као ђаволе...а то су слали зато што нас воле,ма ајде...Ту милијарду ће ионако отети од Либијаца,Ирачана,Пакистанаца па и од СРБА..опет им дође на нулу..И кад ми неко на форуму спомене види како Американци раде позли ми одједном.

I da ga Ameri troše još milion puta više,teško da bi ikako uticali na bilo šta u atmosferi.

Podsećam da je C02 gas sa udelom manjim od 1% u atmosferi,što znači da približino bitan kao slovo R na cigaretama marlboro.
Pa dobro od cega onda se menja klima nase planete i desava se sve ovo???
Sagorevanjem fosilnih goriva ne oslobadja se samo CO2.
A imamo i milion drugih vrsta zagadjenja koje izazivaju efekat staklene baste.Mozda niste culi ali su i krave otuzili da stvaranjem metana uticu na klimu i tako planirali da se u buducnosti regulise i planira broj kraja,po meni glupost.

- - - - - - - - - -

Evo i jedan zanimljiv link.Procitajte!
Sta je bilo nekad a ste ce biti opet nekad.I dalje sam zagovornik da se nesto desava a to se i vidi.U zadnjih 20 godina samo neki ekstremi a u zadnjih par sve vise ekstrema.http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:458542-Zime-u-Srbiji-sve-toplije

Kazu da se klima menjala i pre fosilnih goriva.:cvetic:

- - - - - - - - - -

Pa dobro od cega onda se menja klima nase planete i desava se sve ovo???
Sagorevanjem fosilnih goriva ne oslobadja se samo CO2.
A imamo i milion drugih vrsta zagadjenja koje izazivaju efekat staklene baste.Mozda niste culi ali su i krave otuzili da stvaranjem metana uticu na klimu i tako planirali da se u buducnosti regulise i planira broj kraja,po meni glupost.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od urednika:
Menjala se u doba izmene polova planete ali za to treba jako puno godina i sve je da kazem usporeno_Ovde je obrnuto.Doduse kako sam citao jos nisu usaglasena misljenja svih naucnika oko zamene polova i vremena za njihovu zamenu,neki kazu trajalo je dugo a neki kazu da je bilo za par sati sve gotovo.

Od nastanka sveta pa do danas Zemlja je prolazila kroz razne klimatcke faze,klima se menja hiljadama godina unazad i to i danas traje i trajace vecno,jednog dana ce verovatno zivot na zemlji biti nemoguc,klima je postala surovija nego pre 20godina,postala je ekstremna ili ima padavina ili nema dugo,ako ih ima onda su obicno u nenormalnim kolicina,sunce kada opekne nezna da se zaustavi ali sve je to normalno i godisnji proseci su sasvim ok.jer moze u maju i junu da padne 1000ml m2 pa vise uopsete da nepada do kraja godine i prosek ce biti fin.ja primecujem za ove dvadeset godine za koliko znam za sebe i vreme da postoje promene i da su sve opasnije i opasnije.posto se bavim poljoprivredom primetio sam da od 2007 pa do danas mene vremenske prilike unistise nacisto,nikada ranije nisam strahovao za vreme kao sada,vise neznam kojim poslom da se bavim kada nas susa rastura vec 6godina a par puta ubi i grad kao slag na tortu.

Sve si lepo rekao,sem da je godisnji prosek uvek isti.Ja na zalost nikako nemam podatak koliko je vode palo kod mene ali sam siguran da je bar 50% manje u prethodne 2 godine.Bukvalno je pocelo sve da presusuje a drvece koje imam je staro po 20-30godina i sada se puno toga osusilo bas zbog letosnje nezapamcene suse.Kada je jedno Bovansko jezero ostalo na pola snage onda bas ne valja.Stvar je u tome da ako se temperatura poveca za samo 0.5 stepeni vec nije dobro a kamo li vise.http://www.nezavisne.com/nauka-tehn...odina-otkako-se-mjere-temperature-225020.html

Zanimljiv tekst.Meni licno bi vise prijalo da bude za par stepeni hladnije nego toplije.Jaknu mogu da obucem ali kozu ne mogu da svucem.
To je i jako davno bilo ima malo relevantnih podataka.

najebali-smo.jpg

Nazad
Vrh