Vesti-novosti-obavestenja

Mislim da ne treba mi pojedinačno da idemo da se raspitujemo, mnogo ima presa berača i vučnih tanjirača... neka se raspita šef ili načelnik saobraćajne policije pa neka naredi policajcima.

7. Vrsta S - izmenjive vučene mašine Član 14
Vrsta S1 - jeste izmenjiva vučena mašina namenjena za poljoprivredu ili šumarstvo čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3,5 t.
Vrsta S2 - jeste izmenjiva vučena mašina namenjena za poljoprivredu ili šumarstvo čija najveća dozvoljena masa prelazi 3,5 t.
Svaka vrsta izmenjive vučene mašine može imati dodatnu oznaku "a" ili "b", prema najvećoj konstruktivnoj brzini, s tim što oznaka "a" ide uz izmenjivu vučenu mašinu čija je najveća konstruktivna brzina manja ili jednaka 40 km/h, a oznaka "b" ide uz izmenjivu vučenu mašinu čija je najveća konstruktivna brzina iznad 40 km/h.
Za vrste vozila iz ovog člana ne primenjuju se odredbe ovog pravilnika koji se odnose na tehničke uslove uređaja, sklopova i opreme i tehničke normative.

zakon je veoma jasan što znači da se izmenljive vučene mašine se ne registruju
a ko hoće da pročita ceo pravilnik evo linka
http://www.paragraf.rs/propisi/prav...ovima_za_vozila_u_saobracaju_na_putevima.html

Znači da onaj čovek iz Kikinde koga je murija kaznila može da ih tuži jer nema osnova po kojim su ga kaznili.Ala smo mi banana država.

X puta sam bio u prilici čak sam i na sudu par puta " dobio " policiju ( u mom slučaju inspekciju MUP-a)jer polica piše šta hoće ali na sudu trebaš dokazati da optižba može da se okači mačku o rep pa bih ja da sam na mestu ovog čoveka lepo lepo bih podneo žalbu sudu na doneto rešenje jer u pravilniku xxxx piše da xxxx pa stoga smatram da xxxxx ih kako bih se ja terao sa njima .jedan paradoks u našoj državi :meni na poslu inspekcija MUP-a napiše prijavu i znate ko pravnim licima( u mom slučaju ) donosi presudu pa opet MUP a to je po onoj staroj " kadija te tuži kadija ti sudi " i imao sam 3 tri ročišta i dokažem im da sam u pravu

Dali je neko ovih dana pravio novu vozacku dozvolu? Cuo sam da je krajnji rok 10 jun. Ako imam A i B kategoriju koje kategorije se sada dobijau?

Jesam ja, uzeo sam je pre 7 dana, čekao sam je oko 20 dana, uplata je negde oko 1600 rsd. Sada dobijaš: AM, B1,B, BE, F i M kategorije.

Sve sto spada pod kategorijom i do sad i od sad je isto (nisu nista poklonili niti oduzeli) jedina razlika sto su sad to nacrtali, a do sad si morao da pamtis cime mozes upravljati ;)

Meni se cini da je ipak bolje ovaj novi , jer sa B nisu dali dve prikolice da se vuce sa traktorom a sada sa F je to moguce ako sam dobro razumeo

Meni se cini da je ipak bolje ovaj novi , jer sa B nisu dali dve prikolice da se vuce sa traktorom a sada sa F je to moguce ako sam dobro razumeo
Bio sam prisutan u SUP-u kad je jedan gospodin sa svim kategorijama (kao i ja sto imam) pitao sluzbenicu, dali moze sa novom dozvolom da vuce traktorom 2 prikolice, i nakon 10min trazenja po zakonu nije dobio ogovor!
tu su bili i razni komentar, kako sa B kategorijom nije moglo da se vuce 2 prikolice, a ljudi koji su polagali za traktor i bukvano nisu ni imali polaganje, nego seli na njega upaliga provozaga 100m i tako obucen covek je mogao da vuce 2 prikolice, sto je po meni skroz nelogicno i neverujem da je tako!

- - - - - - - - - -

Prepisuje se F i M u novoj dozvoli..

Hvala na odgovoru, nije se moglo vuci dve prikolice sa taktorom sa dozvolom B kategorije samo saF ja sam se par puta objasnjavao sa policijom u vezi toga a slazem se sa tobom u vezi obuke no sad to vise i nije vazno ako smo dobili F kategoriju pride

Znači,svi moramo menjati dozvole.Da li treba i lekarski ili se samo menja dozvola.Meni ističe 2019.

Mislim da ko ima ogranicenje treba da ide na lekarski. A i on je sigurno 2000-3000 din.

Samo se uplate 2 takse i ode se u sup.Tamo te slikaju i sve odrade.Dobije se potvrda sa kojom se vozi dok nova dozvola ne stigne.Obično oko 2 nedelje.Treba da menjam sličnu kartu i vadim passport pa ću videti šta mi sve treba za tu rabotu.

Nazad
Vrh