Vesti-novosti-obavestenja

Министарство јавно лаже на њиховом сајту. Хоће промет ГМО, а и износе како неће дозволити ГМО?

December 5, 2013 by Zdrava Srbija

v.png

Линк ка сајту, овој страници

http://www.mpt.gov.rs/articles/view/13/3400/index.html

Дакле наводе да нису за ГМО, али желе промену закона. Какву промену? Говоре све време како је закон лош! И хоће бољи. Неће, хоће либералнији. Играју се језичких акробација.

Хоће да промене закон, да дозволе промет и да обележавају те производе.

Овде се јасно види да су они контрадикторни у изјавама, и свесно желе да доведу јавност у заблуду.

Неће дозволити ГМ храну за људе, али ће дозволити увоз (промет) хране која је направњена од ГМО.

Дозволиће ГМ соју, и осталу ГМ исхрану за животиње. И онда кажу да не дозвољавају ГМО за људску употребу. Видите ли ту негде логику.

Ако се животиња храни ГМ усевима, онда ми једемо те животиње -кроз прерађевине, онда се ми не хранимо ГМО, они нам говоре. То је њихова логика.

И поред свега види се да је овај извештај писан неспретно, нпр. из саме терминологије, када се каже ГМО производи, уместо ГМ производи.

То раде често и новинари, али није замерити.

Али они су покушали овим саопштењем да преваре народне масе, као што и покушавају све време.

Ево овде стоји

НАЦРТ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ГЕНЕТИЧКИ МОДИФИКОВАНИМ ОРГАНИЗМИМА

Јуче је протест у Београду био успешан, и даље ћемо заједничким борбама (преко 20. еколошких оргнизација, са свакодневним придруживањем осталих ) наставити борбу за Србију без ГМО.

Да државници имају мало свести по питању екологије и здраве хране, направили би од Србије бренд, као препознатљиву земљу са здравом храном, а чија би се привреда могла на томе базирати.

Хвала свим удружењима који су били у оргнизацији скупа, поштеним новинарима, професорима, глумицима и водитељима..

Убудуће бићемо и већи и јачи.

Иностране агенције су пренеле вест о јучерашњем скупу, али ДОМАЋИ још увек нису како треба, сем штурих и кратких навода у неким вестима, ИАКО је било доста новинара из више различитих телевизија.

http://www.youtube.com/watch?v=37L01FB4DYk

Портал новости.рс зна неретко да лоше преноси информације на ову тему.

као нпр то да је јучерашњим скупом затражен референдум. Што није тачно

75% njih za hleb nemaju a ostali su milioneri. Nama u zivotu nisu dinar dali a neki se i dalje pale kako samo braca rusi mogu da nas iz gov.a izvuku. Eee Boze sacuvaj!

A sta smo dobili od EU sem sto pokupovase nase fabrike budi zasta i sada nas izrabljulju da radimo za po 200 evra u tim "evropskim" fabrikama.Sta smo mi izvezli od poljoprivrednih proizvoda u EU?A oni kod nas razno smece plasiraju i obarju nase cene...

U eu smo izvezli visnju po evro i nesto, a platili seljacima (kao sto sam ja ) po 40 dinara... sljiva 10 pa 8 dinara u otkupu, a bila 20...
[h=2]Dve stotine miliona dolara za unapređenje agrara Srbije[/h]13.12.2013.
Na osnovu završene formalne procedure sa Razvojnim fondom Abu Dabija, u razvoj srpskog agrara biće uloženo 200 miliona dolara - sto miliona dolara za navodnjavanje i sto miliona dolara za projekte za unapređenje poljoprivrede Srbije. Krediti za navodnjavanje biće sa kamatnom stopom od 3%, a krediti za opšte namene u poljoprivredi sa kamatnom stopom ispod 2 procenta, sa grejs periodom od tri godine.
kuku i lele....

Topalko na trgu u Pećincima u najluđoj noći

Petak, 20. Decembar 2013.
[h=2]Topalko na trgu u Pećincima u najluđoj noći[/h]

Opština Pećinci ove godine prvi put organizuje svečani doček Nove godine na pećinačkom trgu, gde će građane zabavljati zvezda narodne muzika Milan Topalović-Topalko. Kao je najavio poznati pevač posetioci mogu da očekuju žestoku svirku, dobro raspoloženje i pozitivnu energiju.
Pored toga lokalna samouprava se pobrinula da svi posetioci u Novu godinu uđu uz tople napitke i vatromet.

Nazad
Vrh