Vesti-novosti-obavestenja

pa da, odes u goste sa par stotina evrica, budes glavi baja, super se provedes i mislis da je tamo straaava. probaj tako na zapad ;)

мало ти је то пар стотина евра,јер је кафа у Москви 4 евра...Био сам мало и на западу хвала Богу,веома је слично што се цена тиче...просечна плата у Москви је веома висока,поготово за физикалце...Рођак ради у Сочију за 2000е месечно...Иначе где год се окренеш тамо гради се,развија,не стагнирају као ЕУ,свугде нова аута,скупе машине..

....to je to sto se vidi.... a iza coska more zutih trospratnica punih bede, ispred zgrada samo one cevi gde tresu tepihe i omladina radi zgibove. poredjenje ti je kao kada stranci dodju u bgd pa kazu da super zivimo, gradi se, novi automobili... a na selu automobil od 3000e san skoro svakog mladica i ako zna da nema para za benzin i da ga ima

Jel mi to trba da se tesimo kako je i njima tesko?
Mi bi sad mogli da napravimo poredjenje sa Nemackim farmerima ali iz perioda 1965-75 godina i opet bi zaostajali za njima.
A vec o prostranstvu nemacke drzave kolicini obradive zemlje koju poseduje ,naspram nas koji smo jedva primetna tacka na karti sveta da se ne prica.

Jutros je bila jedna tema u jutarnjem programu o visini i vrednosti zarada. Danas službenik sa prosečnom platom zaradi manje nego zidar pre 100 godina. Ne znam zašto porede babe i žabe ali i danas pravi zidar, majstor koji ima zanat u rukama, treba da zaradi više od nekog ko sedi u kancelariji sa papirima.

Danas s obzirom na besposlenost i krizu ima previse i zidara.To je jedan od lakse savladavajucih zanata.Radis malo kao pomocnik,pa postanes za koji mesec majstor.:osmeh:E sad kakav majstor,tako ces i biti placen.Sa druge strane ima i sluzbenika,zaposlenih znamo kako vec,koji tamo sede i lade,da ne kazem sta.Po tome su previse i placeni.Naravno u svakoj oblasti ima i cestitih ljudi.

Jel mi to trba da se tesimo kako je i njima tesko?
Mi bi sad mogli da napravimo poredjenje sa Nemackim farmerima ali iz perioda 1965-75 godina i opet bi zaostajali za njima.
A vec o prostranstvu nemacke drzave kolicini obradive zemlje koju poseduje ,naspram nas koji smo jedva primetna tacka na karti sveta da se ne prica.
Nisam postavio link radi usporedbe vec da vidimo da je nepunih 60 he prosecno gazdinstvo i da to pokazuje da drzava koja vodi racuna o farmeru.Nemora se raditi 20,300 i vise he da bi se zaradilo za zivot vec da mora drzava da donese strategiju finansiranja poljoprivrednika.Mi nikada nemozemo da dostignemo njih jer nam delimocno i oni nedozvoljavaju to ali treba nesto i usvajati od stranih tehnologija i zakona radi boljeg ili naprednijeg rada na zemljistu.

Nazad
Vrh