Vesti-novosti-obavestenja

Zalazete se za no gmo,a velika kolicina zemlje se svake godine seje sa tom sojom,ovde kod nas u Srbiji.
Ubedjen sam da i veliki broj clanova foruma istu seje,samo cute,kad je vec ima i ovde kod nas posejano,mogu da mislim koliko je ima na nekim mestima koje su poznate po sejanju iste.

I to je tacno.Znam tipa koji je prosle godine imao obicnu soju,bar je takvu posejao.:osmeh: Soja losa zarasla,prinos los,a kad je predao ispala GMO.Covek se nasao u cudu,pa da je znao da je GMO drugacije bi je obradio.:haha:Kazu da je moguce da je no GMO,ali se oprasila sa nekom GMO i rezultati su takvi kakvi su.

I to je tacno.Znam tipa koji je prosle godine imao obicnu soju,bar je takvu posejao.:osmeh: Soja losa zarasla,prinos los,a kad je predao ispala GMO.Covek se nasao u cudu,pa da je znao da je GMO drugacije bi je obradio.:haha:Kazu da je moguce da je no GMO,ali se oprasila sa nekom GMO i rezultati su takvi kakvi su.

Nemoguće je to u prvoj generaciji. Možda je čovek ostavio svoje seme soje, posejao soju "sa tavana", a ta se bila oprašila láne sa nekom GM sojom u blizini, tj. u doletu pčela.

- - - - - - - - - -

To sto bi neko voleo da sve sto je poreklom sa zapada da je gmo to je sasvim druga stvar.
McD koji je u Srbij koristi iskljucivo 100 % domace sirovine.

Jel sigurno 100%? Dovoljno je da je samo majonez iz uvoza i eto ti nevolje.
Sve što dolazi iz uvoza je smeće. Ja bih zabranio uvoz svega što je tehnički izvodljivo da se proizvede i ovde. Ništa nama dobro stranci nisu doneli.

Osim nafte i gasa nam nista ne treba.Uvozimo svasta,a na zalost dosta toga sto moramo da kupimo necije viskove,bez obzira sto iste pravimo kod nas.Koliko se nekad sprecavao odliv deviza i bolje je bilo nesto platiti i skuplje ovde,al da se devize sacuvaju.Danas dobijamo povoljne kredite :osmeh: a za iste nam guraju svoj visak robe.Cak nam i banke iznose devize kroz svoje provizije.Nije ni cudo sto smo toliko duzni.Treba sve to namiriti.Sto se tice izvoza ne zaboravimo da je secer isao pod najvecim sankcijama.To im treba i tacka.Ono sto im ne treba mozemo ispunjavati ne znam kakve standarde,dzaba je.Oni ce izmisljati sve novije i novije.A da ne pricam kakvu su nam industriju doneli.Sve ono sto zagadjuje,pa ce nam sad kako sami kazu trebati 10 milijardi evra da ispunimo uslove EU o zastiti zivotne sredine.Mi treba sada Henkelu i slicnima da stavljamo filtere.Svabi bilo jeftinije da ga iseli,a sad cemo dobiti povoljan kredit da to izvrsimo.::samo bes::Pa gde to vodi,odakle tolike pare,koliko jos treba da se zaduzimo.Ima praunuci da nas proklinju.Jedino neke globalne revolucije,pa da nam se ti krediti oproste.
Ja razumem da prodam njivu,pa da je krckam i bar neko vreme lepo zivim.Naravno da to nije dobro.Razumem da uzmem kredit i potrosim ga u kafani.Bude mi lepo jednu noc il koliko vec.Al da prodam zemlju,podignem kredit u iznosu 65% BDPa i da zivim kao ker,odje neko lud.

- - - - - - - - - -

Da ne bude da pricam na pamet.:osmeh:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1360830/Donacija+%C5%A0vedske+za+za%C5%A1titu+%C5%BEivotne+sredine.html

Jutros na vestima RTS ;zemlja od 2017-te dostupna stracima za kupovinu. Madjarska menja cak ustav, da ne bi stranci mogli kupovati zemlju, dobijaju ukor iz EU ali ljubav prema zemlji je jaca nazalost nasa vlada nemisli tako

http://www.pressonline.rs/info/poli...ojeftinjenje-od-20-a-struja-poskupela-12.html evo sta su pricali pre izbora a sta sad uradise..Sve su to ista g...a.
Nisi morao postaviti, uvredice se njihovi glasaci! Vidis da je sve divno i da sve ide po planu, samo sto ne po planu naroda.
Sta ce nama EU i njihov novac, mi smo naj jaci i boricemo se do kraja pa makar stigli do drvene kasike/ a i to bogami nije daleko.

- - - - - - - - - -

Ako nista drugo ljudi su bar pokusali! Drago mi je zbog toga! Tragedija je sto ove recenice ne uzimaju u obzir oni koji bi trebali! http://www.tanjug.rs/videodet.aspx?galID=101478&videoID=585106

1-768x1024.jpg

[h=1]Mlekom na policiju i zgradu Evropskog parlamenta u Briselu[/h] Beta | 26. 11. 2012. - 15:02h
cat_icn_more.png
00:37h | Foto: AP | Komentara: 10

Nekoliko hiljada proizvođača mleka iz Evropske unije blokiralo je danas traktorima saobraćaj ispred sedišta Evropskog parlamenta u Briselu tražeći povećanje otkupne cene mleka za 25 odsto.
291690_mlekari-eu-protest-ap_f.jpg
Revoltirani zbog niske otkupne cene, proizvođači mleka su iz šmrkova prskali mleko po zgradi parlamenta i na policiju koja je bila opremljena za razbijanje demonstracija.

Proizvođači tvrde da je sadašnja cena mleka niža od troškova proizvodnje zbog pada potražnje na svetskom tržištu i porasta konkurentnosti. Oni traže od evropskih vlasti da im obezbede da cena mleka manje zavisi od kolebanja na tržištu.

- Politika nas zaista ubija. To mora da se vrlo brzo promeni na nivou čitave Evrope. Ako se ovako nastavi, zaista ćemo upasti u velike probleme - izjavio je za AP jedan od učesnika protesta.

Kada je poslednji put cena mleka na tržištu pala tako nisko kao što je sada slučaj, EU je reagovala dajući proizvodjačima specijalnu pomoć u iznosu od 280 miliona evra.

EU sada radi na pripremi potpune izmene zajedničke poljoprivredne politike, kojom je striktno utvrđen način proizvodnje i određivanja cena poljoprivrednih proizvoda.

ovi u Brisel ispred evropslog parlamenta traktorima a mi u Beograd nesmemo verovatno su oni išli Fendovima a mi bi sa IMT-om pa bi tako poslali lošu sliku Evropi :haha:

Nazad
Vrh