Vesti i obaveštenja

Meni se to već dva puta desilo. Prvi put u privatnoj zadruzi kod Trifunovića u Turiji (dug oko 10.000e). Posle toga rekoh sebi nećeš više davati robu u privatne zadruge koje nemaju svoju imovinu, već sve u staru seosku (društvenu) zadrugu - imaju i svoju zemlju, i objekte i mehanizaciju. Ali i oni pukoše 2017. i ja ostah bez kompletne proizvodnje te godine (sreća u nesreći je što je to bila sušna godina pa robe nije bilo puno). Kod Trifunovića neću nikad izvući ništa, a u zadruzi sam izvlačio na kašičicu tako što sam uzimao seme, veštak, hemiju. Na taj način sam izvukao većinu novca (ostali su mi dužni još nešto malo novca), ali trebalo je preživiti godinu dana bez i jednog dinara prihoda.

Тог Трифуновића је ојадила једна.екипа из Врбаса. Ала је било јефтиног семена,вештак и хемије док није пукао. Мене је задруга Агро Матица из Врбаса исто затегла за кукуруз, остали ми дужни још 3 вагон кукуруза газда мазнуо лову и побегао из земље. Сад сам чуо да се.вратио у Врбас и шета слободно градом јбе му се за нас и за дуг.

То се лако реши тако сам ја имао проблема са оним шупком из Будисаве што цеди Соју...једноставно није ми платио и то је то, данас сутра итд...Мало се организујеш стиснеш ону ствар и ето пара,жалосно али нема друге.

Desi se i suprotno . Ja ove god imao 150t soje na jednom mjestu . Mislio cekati . Onda nacujem da su izvezli vecinu soje da su skladista prazna a da ce biti upitno placanje ko je fakturisao jer su im kupci pukli. Ja se usfrkisem nadjem drugog kupca i izvezem od njih i prodam. Kasnije se ispostavi da su sve ispostovali a cijena ode debelo . Kako god se okrenes **greška pozadi

Причам из искуства завлачио ме зајебавао итд зовем адвоката каже тужи га па тртемрте и ја се одлучим за индивидуалност није ми било све једно ал троје деце треба хранити ееј то је моја роба нисам је украо,препродао итд и ето извукох паре... да напоменем само, чудо је једно шта се све види у очима тих гована кад их стиснеш.

Ovo postaje sve ucestalija stvar, bolje da se otvori zasebna tema na forumu, mozda i da bude lepljiva, nedo bog nikome, ali moze svakoga da zadesi.

Prevara koliko oćeš ,ja počeo da skida snimke od uroša pa da to nekako spojim,ali mi prestalo da skida snimke sa yt pa ja prekinuo,tako se pokupila firma bila u Čantaviru soju kupovali ,ime ne znam,dugo su radili pošteno i pre par god puc,gazda se pokupio i ćao.
E sad da ne pišem ko je i odakle gazda ,biće opet ti po njima,zaključite sami,i nije iz Srbije.
Inače meni za sada nije zbao niko na zrno ,jeste za stoku ,i da ne pljujem opet po njima pogodite koji su i iz Srbije su.

Тај из чантавира је покуповао соју, понудио више од осталих. Није људима било чудно што нуди већу цену. Овде је попалио пар њих цех 40000€. Туже се већ 2-3 године.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Причам из искуства завлачио ме зајебавао итд зовем адвоката каже тужи га па тртемрте и ја се одлучим за индивидуалност није ми било све једно ал троје деце треба хранити ееј то је моја роба нисам је украо,препродао итд и ето извукох паре... да напоменем само, чудо је једно шта се све види у очима тих гована кад их стиснеш.
Jel to onaj na ulazu u Budisavu?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Taj je umro. Sad je preuzeo njegov zet. Kaže hoće da očisti ljagu sa imena firme. Jesenas u kukuruzu kad je bio haos ovde sa prijemom nosili smo nešto uslužno tamo kod njega i sve je bilo ok. Ja lično nisam imao problema sa njim jer sam prekinuo saradnju na vreme dok je još radio dobro. Jedan iz Kaća je išao tamo i vatao ga za gušu... Moj otac je jesenas bio u prevozu i kad su bili tamo rekao je zetu da vodi računa šta radi i da bi povratio mušterije mora imati dobre uslove...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Mora imati realne uslove i da zivi spram mogucnosti. Nasi biznismeni od prvih novaca se kupuje Merc SUV,a kooperante ko ebe. Mi smo u selu za sada imali 3 pucanja. Na srecu sam se izvukao od sva tri bez dinara problema. I sada kada prodajem robu novom kupcu, prvo pare pa roba. Dajte za 20-50 para jeftinije ako je sigurno. I pazite se tasna masna firmi. Na tudj lager smem dati samo trojici poljoprivrednika sa halama u selu gde je roba fizicki prisutna i stabilne su gazde bez potrebe za trosenjem nezaradjenih novaca.

Na lageru malo koji otkupljivac drzi robu, odma to ide dalje, zadnja karika u lancu puca, sve dok vlasnik ne odgovara i svojom imovinom nema nista, doo se otvori za male pare, posle i zatvori, totalna anarhija

Neka logika bi bila da oni nama lepo daju menice ili hipoteku na neku pokretnost/nepokretnost za robu koju im odnesemo na noge. Gebi mi je prosle godine trazio da im dam svoje menice za repromaterijal koji sam uzeo na odloženo plaćanje tako da bi bilo sasvim normalno da i mi to tražimo od njih.

Pa to znači da mora imati nekretnine u vrednosti okupljene robe pa preračunajte 200 vagona suncokreta plus 500 vagona kukuruza to je prevelika suma da bi neko imao toliko u nekretninama.

Pisao sam vec kako to funkcionise npr u Americi , nemora posebno da garantuje . Firma ko firma uzeo robu ,.. sve do stecaja mora da plati , a ako ode u bankrot tu je drugi postupak kao i kod nas . Sto rece kolega tesko koja firma koja uzima na lager vecu kolicinu ima toliku imovinu kolkovrijedi npr 50 000t zita . Iza toga ipak treba da stoji drzava preko nekih agencija a nek ona vidi s njima . Isto kao sto drzava stoji iza stednje na banci i slicno , osim u slucaju veceg rata .
Kad smo vec kod toga , sta ce nam onda i drzava uopste kojeg k...ca ako nas nemoze zastititi ni i takvim slucajevima , cemu onda sluzi ?

Nazad
Vrh