Ono u čega mi obični smrtnici imamo uvid preko Google,ostalih pretraživača i uopšte interneta čini svega 4% podataka tj.grebemo tik po površini.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo boldovano mi je od interesa za odgovor (i ostatak posta se slazem samo ovo izdvajam). Nije uporedivo nemacka 30ih i sadasnja situacija. Zasto? Zato sto iz tih iskustava Nemacke, USA, Engleske svetski mesetari su naucili lekciju. MMF kao fond koji kreditira i drzi u zivotu jednu drzavu striktno nadgleda i diriguje svim faktorima. Situacija da mi izamo menice ni iz cega i njih valorizujemo u pravi novac oni nece dozvoliti. To se protivi mehanizmu da dinar ima podrsku u stranoj valuti deponovanoj kod centralne banke. Ova tacka je kod MMF-a broj 1. jer da je nema nama MMF ne bi ne trebao uz jako domacu potraznju svih domacih dobara (robe i usluga). Sustinska jacina dolara je samo nafta. Petrodolar kako ga zovu svetski ekonomisti. Onog momenta kada dolar izgubi bitku kao svetska valuta USA je bankrot jer njihov spoljotrgovinski deficit je neodrziv da nema FED-a i beskonacko stampanja i pozajmljivanja dolara. Njihov plan je nafta + ratovi gde drze pod kontrolom sve one koji bi se usudili naruciti sistem koji su USA stvorili u svetu.
Izjava Miroljuba Labusa da ono sto nemamo mi cemo da uvezemo, je tacno ucenje Americko. Oni to zaista i mogu da urade bez posledica, jer ce nastampati dolara koliko im treba i time drzati svoju ekonomiju i bdp (preliva se u usluge iz godinu u godinu vise nego kroz robu) na +-2% (cesce plus zbog inflacije).
Dakle iskljucivo je nafta mehanizam odbrane dolara kao svetske valute, onog momenta kada neka svetska sila toliko ojaca da moze da se suprotstavi i da svet prihvati drugu valutu kao medjunarodno sredstvo placanja to ce biti velesila u svetu. Licno ocekujem da Kina preuzme tu ulogu, jer su dovoljno tehnoloski i ekonomski jaki da se suprotstave. To ce ici postepeno a kada se USA osete ugrozenom branice se grcevito sto verovatno znaci treci svetski rat. Koji usled razvoja nuklearnog oruzja pitanje da li ce ostati koji deo planete za zivot, ali to je sada sve sta bi bilo kada bi bilo. Da ce ici glatko nece.
Pa ti nisi normalan,pa kako će lopovi da žive a navikli su.Ovo pod 3 je i kod nas sada faza (deluje mi da sve tri faze rade non stop). Traze od nas 80% cene struje kao u EU. Kakve to veze ima sa kreditiranjem? Oni ce reci time drzava Srbija ubira vise pdv-a od struje i akcize na struju. Automatski vise se puni budzet i to jeste tacno, nuz pojava je da SVI nasi proizvodi u usluge bivaju skuplji podizanjem cene struje. Jedan zaracaran krug.
Da bi se izaslo iz ovog bunila. Raspustiti kompletnu skupstinu. Troskove opstina, republickih institucija, svih knjigovodsava svesti na 1/3 sadasnjih. Ulagati u zdravstvo (zabraniti tezagrenje da doktor radi i drzavno i privatno), obrazovanje (zabraniti Megatrend i slicne gluposti), policija i sudstvo da kaznjvaju (kradja kanta kukuruza zatvor 1god ali bez da imas sobu i topao obrok, vec hleba i masti godinu dana).
Tenderi svi da budu javni sa imenima firmi, cenama. Da za svaki projekat koji se radi tender ako ne bude transparantan kompetno rukovodstvo na 100g robije. Za godinu dana bi se resio problem manjka budzeta.
I ti si mozda 90 tih imao tli god. pa nisi merodavan sagovornik cim pitas tako glupo pitanje. SANKCIJE koje su isprovocirane od tadasnjeg rezima to je sprecilo vecinu ljudi da odu iz ove zemlje. Sta si drugo pomislio? Da sam ostao tebe da prosvetlim ili tebi slicne?!Kolega Peet šta ti hoćeš da kažeš,? Što ti nisi otišao negde da živiš tim idealnim životom tamo negde,kad kažeš da te ovde ljudi drugačijeg stava i mišljenja ugrožavaju, šta je tebe sprečavalo u tome ?