Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako gde su? Pa oni su ti koji su radili mucke, nije valjda onaj jadni seljak.U opširnijim tekstovima su lepo objasnili da se radi o izvozu kruške Konferans koja nije karakteristična za naše podneblje, već za Holandiju i Belgiju. Napomenuli su i da su nas upozoravali na to ali nije pomoglo. Što su sad krivi Rusi, što nam ne dozvoljavaju da ih pravimo na budale ? Ne bi me čudilo da ove naše ''pametnice'' probaju da im izvoze i Papaju kao naš proizvod.
E drage kolege sada se treba pobuniti i tražiti od države da se ti izvoznici procesuiraju i stave na crnu listu jer uništavaju i proizvođače i državu. Mi se obično bunimo kada je sve završeno i povratka nema. Gde su sada udruženja voćara, razne poljoprivredne asocijacije i slično ?
U okviru projekta U korak sa Evropom u subotu (18. februara 2018. godine) u Jagodini je održana tribina Uzroci nestajanja pčela u Evropi i kod nas, na kojoj je o ovom globalnom problemu govorio profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Mića Mladenović.
- Nestajanje pčela je izraženo svuda u svetu: Americi, Izraelu, afričkim zemljama, zemljama Evropske unije, i kreće se i do 45% - rekao je Mladenović pčelarima Jagodine i Pomoravlja.
On je naveo da se u Srbiji za četiri godine broj pčela smanjio za 20 do 37%, a u Centru za selekciju matica od 2,65 do 13,04%.
Marković je istakao da ima čak 17 uzroka nestajanja pčela a među prvima su bolesti: varoa i nezemoza, a zatim nestručna upotreba pesticida i insekticida u poljoprivredi.
... link
Upravo to,prvi koji to saznaju su ministarstva,i poštovana gospoda ministri sa sve njiovim pomoćnicima,pa što nešto ne prijave(kao mi ne znamo njih).^ Ali se nepitaš ti nego zakon. Ukoliko misliš da je došlo do kršenja zakona, treba da se podnese prijava policiji (obaveza svakoga ko primeti kriminalne radnje). Ovako je samo prazna priča na forumu.
ili nije poželjno na ovom forumu kritikovati kriminal blizak vlasti?
Da i onda bezbedno odloze u neku fiokuЈош боље, директ у тужилаштво, дужни су да приме кривичну пријаву.
Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга
Novii jer ima neki izvestaj ili istrazivanje o izumiranju pcela od ovih silnih antena za mobilne tel ovo pitam jer sam negde procitao da ako se stavi ukljucen mobilni u kosnicu da se pcele u nju nevracaju.Da se prska prska se ali i zagadjenje {neznam da li se kaze radiolosko ili kako vec} je veliko a o tome se cuti
ima negde link?Posto neznam gde bi trebalo stavicu ovde:Na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu u organizaciji departmana za stocarstvo,od 10-24.februara 2018. bice organizovani strucni skupovi za farmere, ulaz slobodan
Ja postavio link pre par dana za zivinarstvo. https://www.zivinarstvo.com/?na=v&id=81&nk=40-9d627eca34Ja sam informaciju prepisao sa pozivnice a moguce da ima na sajtu fakulteta.Kad tastatura radi brze od pameti :wwwstocarstvo.edu.rs i wwwfacebook.com/stocarstvo.edu.rs