Vesti i obaveštenja

U Valjevu padao grad veličine kajsije! --izvor blic.rs

Petnaestominutno nevreme sa gradom i olujnim vetrom zahvatilo je nešto posle 15 sati valjevski kraj, a pod žestokom “tučom” bio je i sam centar grada.

Od kraja do kraja grada na Kolubari, u Valjevu je padao grad veličine od zrna pasulja pa čak i do ploda kajsije! Sve to pratio je olujni vetar brzine 18 metara u sekundi koji je lomio grane drveća. Celog dana u Valjevu je “kuvalo”, temperatura je bila iznad 30. podeoka na Celzijusovoj skali, da bi se oko 15 sati naglo stamnilo, kada se veliki gradonosni oblak nadvio iznad grada.

....

SRAMOTA,mogu Kinezi, Indijci i jos ko zna ko, samo ovi nasi kao ne mogu proizvoditi rentabilno.Politika je cudna nauka, za manjinu i jako korisna,a radnike i nezaposlene niko ne pita

Prava sramota ALI, sami smo krivi, prelistajte teme i vidite sta smo mi kupovali, nevalja nam IMT i IMR a dobri nam rusi i kinezi. Nije samo drzava kriva, krivi smo i mi

Jeste! Samo nek smo mi krivi. I treba da se pljujemo.
Kad lopov i šljam ukrade onda malko provrti priču u medijima pa narod počne da govori kako su za to svi krivi. Dobijemo kolektivnu krivicu. I ko je kriv drugi nego narod a ceo narod ne možeš u zatvor i pred sud je su i sudije deo naroda. I tako redom dok pravi krivci po imenu i prezimenu ćute i kriju se iza nacionalnosti a kad broje lovu onda su individualci.
Dokle više jedni druge da vređamo sa tim naturenim frazama kako smo "mi krivi kao narod"? Ja nisam kriv što je imt propao i ne volim kad me neko optužuje za nešto što nisam. To je kleveta i za to bi trebalo da se odgovara.
Eto, već sad nije ceo narod jer ja tu tuđu krivicu neću da snosim što znači da se ne tereti ceo narod nego ciljana skupina bez mene.
Plaćam porez da bih imao sudstvo i organe gonjenja pa neka rade svoj posao i nek kažnjavaju a ne meni da pakuju neku krivicu. Ako ja zas*rem onda neka i mene hapse. To zadovoljstvo je uplaćeno.
Pogana su đubrad nad nama i teške kukavice kad ne žele da trpe težinu svojih dela. E to ih razlikuje od naroda.

Nesko2563. Ja sam rekao moje misljenje, valjda imam pravo na njega. Kod mene u selu covek za jto45 ili 50ks kupio v28 tanjiracu nosenu, jer je cuo da je neoseca i da ima mnogo vise snage ali valjda ovi lazu i da je jaci nego imt560. A za IMT samo pljuvanje. Ja sam kupio novog imt a sta su ostali

Da je IMT radio kako treba ,da ga rukovodstvo nije kralo ,da je ubacivao bar neku inovaciju svakih 10 godina ,i da taj prostor gde je fabrika nije zapao nekom za oko jos bi on radio.Narod je tu najmanje kriv ,i to sto je neko kupio njihov traktor nije uopste pomoglo fabriku vec samo nekog pojedinca koji je od tog traktora stavio pare u svoj dzep.....

Vjecna mu slava i HVALA!!!

Samo mi je zao sto nikad nisam stigao u obilazak tvornice a dogovarao sam ga vise puta i sve "drugi put cu" a sad vise nema ni prvi put...

Zamislite sta bi danas bio IMT da je ima sudbinu jednog Claasa, MF, Fenda... Ako ćemo iskreno ova fabrika je najzaslužnija za razvoj poljoprivrede u SFRJ.

Ne bi bilo nista,jer je IMT uvek bio licenca,ali bi bilo lepo da je ostao ziv kao sto zive mnoge druge kopije kao npr. Hatat,YTO,Tumosan i jos mnooogi drugi.

I opet je kupio 533...

Nikad IMT nije bio skup. Ne sjecam se a jos manje ti ali znam sta su mi moji pricali i ljudi iz sela. Dok su svi radili "maksimum" zemlje (za one koji ne znaju 10ha) bio je dovoljan jedan 533 ili 539 da se sve na vrijem obradi. Novaca su imali da kupe 3 nova 539, samo nisu mogli nikako do zemlje doci posto je svatko radio svoju zemlju i nista nije bilo u parlogu.

Isplacivalo se ljudima placati nekoga da mu poore, pripremi, posije, oprska, okultivira, ovrsi i jos mu ostane novaca. I kako je onda IMT nekad bio skup. Mogao je biti skup samo neradnicima i ljencinama koji nisu nikad radili nista pa nisu nikad nista ni imali ali takvih mi nije zao.

Eto ti sad rus, sta ga ne kupis, kad je povoljniji od IMT-a a po tvojim rijecima i bolji... Ne da ne mozes nego NECES. Prije ces kupiti neki bilo kakav 558 ili 560 "gluvac" nego rusa t40 jer i sam znas sta je bolje zato ne kenjaj bez veze...

Za nas su i vaki kaki su bez elektronike i sajber-kurajber menjača bili dobri i da nije cela Srpska privreda ošla u **greška bio bi kvalitetniji ,a naši seljaci većina nas je sasvim bila zadovoljna sa njima za određene operacije i kao taki su kupljeni od sopstvenih para i teškog rada a sad nevalja više to ništa i treba strano staro gvozdje al može i novo ali da država njima kupi (kao što je mnogima i kupila) jer to je jako teška zanimacija raditi zemlju (prosto ne izdržljivo) reda veličina od 250 do par hiljada jutara.
Ma poserem se ja u usta politička kad im sopsteni pošten narod nije od interesa.
MA MARŠ GOVNA JEDNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na ovo gore trebam reći da su otac i čiko kupili sedamdeset neke t 40 bez prednje vuče prvi nov u selu Branjina(Baranja sada hrvatska a treba da bude u sastavu Vojvodine (Srbije) .

Nazad
Vrh