vakcinacija kunića - samostalno!

@Petao cija je to vakcina za 750,00 dinara ko proizvodi? Slovacka vakcina je 1000,00 dinara 20 doza!

Ja nemam iskustva sa tim vakcinama, tj. nisam vakcinisao kunice. Al pre dve godine su mi uginuli svi kunici, cuo sam posle da je to od ujeda komaraca. Jel mogu kavezi da se zastite sa mrezom za komarce? Dal to ima neki efekat?

Ja sam ih Marko vakciniso pre neki dan, ali ću za svaki slučaj držati električnog ubicu, dali će to dodatno pomoći videću.Ubicu komaraca sam platio 1600din.

Marko jako dobra spravica,radi na 24volta ima kao mreža sa jedne i sa druge strane, i ima dve neonke koje emituju plavkastu svetlost,komarce i sve insekte koji lete i dodju u dodir jednostavno sprži.(beganja nema):osmeh:

Ima ih da se kupe skoro na svakoj malo vecoj pijaci ima i po raznim radnjama evo slika kako izgledaju:

4084.jpg
4085.jpg

Jeste pajko to je to što veća to ima veći efekat, Pozdrav

---------- Poruka napisana u 22:17 ---------- Prethodna poruka je at 22:14 ----------

Sutra ću slikati model koji ja imam pa ću ga postaviti

Posto dosta vas vakcinise samo maticne kunice interesuje me sta radite sa tovnim kada im prodje zastita od vakcine koju su nasledili putem mleka jer ipak treba jos mesecak dana da se tove?
I kako se boriti protiv komaraca ako su vam kavezi na otvorenom?Nije skupo da se stavi mreza za komarce na vrata i pregrade ali opet moze da prodje komarac ako je uporan npr. kuda propadaju fekalije.
Ipak ako su u dobrom ozidanom objektu moze da se stavi raid ili nesto drugo protiv komaraca.

---------- Poruka napisana u 23:54 ---------- Prethodna poruka je at 23:52 ----------

I gde moze da se naruci vakcina protiv mixomatoze pa da stigne na kucnu adresu ima li ko iskustva sa tim?

Evo u potpunosti te podrzavam u zelji za isporuku vakcine na kucnu adresu ali za prvu priliku bih bio zadovoljan i da ima u svakoj veterinarskoj da se nabave jer stvarno sam umoran vec od silnih ~ hoce nece ~ dobro kazu stari odgajivaci mi smo pticari i kunicari zadnji tocak od brzog voza...

Moze li neko da napise neki br telefona ili da mi pusti na pp treba mi vakcina za Miksomatozu

Moze li neko da napise neki br telefona ili da mi pusti na pp treba mi vakcina za Miksomatozu
@ okram koliko mi je rekao jedan veterinar nije preporučljivo da se vakcine šalju npr brzom poštom kad su ove vrućine,za tu vrstu vakcina postoji propis o temperaturi u kojoj moraju da se nalaze,ako se ne skladište dobro bez obzira na rok upotrebe postaju neupotrebljive,mislim da treba da tražiš vakcine blizu tvog mesta stanovanja.

Poslednja izmena od urednika:
Vakcine za miksomatozu se cuvaju u frizideru ja sam je jos prosle godine nabavio 2 ampule kad se pomesaju u roku od sat vremena se trebaju iskoristiti ako se nevaram. Covek koji mi je doneo ima frizider u autu tako da ni to nije problem

Da covek poludi.Prepreka za preprekom.
E ljudi ako se nastave ove poteskoce ima da ko covek da drzim samo pilad oko njih nikad nisam imao cimanja.

Da li se bilo koja vakcina protiv miksomatoze(bilo koji proizvodjac)moze davati skotnim zenkama ili moram cekati da se prvo okote?hitno mi treba odgovor!!!

Moze bilo koja vakcina skotnim zenkama samo treba jako paziti zadnje nedelje skotnosti kako se pridrzava u toku vakcinacije da nebi doslo do pobacaja.

Nazad
Vrh