vakcinacija kunića - samostalno!

Vruljanin

Član
Učlanjen(a)
11 Jun 2013
Poruka
262
Lokacija
Becej
Naziv vakcine iz Madjarske je Myhovet.Moguci razlog oboljenja zenki koje sam vakcinisao moze biti jos i to sto su bile gravidne(skotne)jer i u upustvu se navodi kao nezeljeni efekti.
 

reze73

Član
Učlanjen(a)
12 Apr 2015
Poruka
63
Lokacija
Zrenjani,Mužlja
Da li je neko vakcinisao zečeve sa ovom vakcinom Pharmavac MXT iz Slovačke?Na uputstvu piše da se daje kod lopatice,ali neznam pod kožu ili u mišić.Hvala!
 

Vruljanin

Član
Učlanjen(a)
11 Jun 2013
Poruka
262
Lokacija
Becej
Pozdrav postovani drugari-ce.Dali mi neko moze odgovoriti,jeli davao protiv miksomatoze Ceske vakcine (PHARMAVAC MXT)Kako se daje potkozno ili u misc i koliko meseci traje njihovo dejstvo zastite.Meni se vec polovinom februara pojavila mixsomatoza,otislo mi par komada malih i jedna zenka sto mi se dosad nikad nije desilo od kako ih drzim da se ovako rano pojavi.pozdrav svima.
 

Drobac

Član
Učlanjen(a)
17 Mar 2013
Poruka
833
Lokacija
Ruma
To su slovačke vakcine. Ja koristim njihovu dvovalentnu protiv miksomatoze i hemoragije, zove se Castomix. Nisam imao nikakvih negativnih iskustava, kao ni dosta mojih prijatelja kunićara koji je koriste. Zaštita je 9 meseci protiv miksomatoze i 12 meseci protiv hemoragije. Daje se pola kubika potkožno, mora se skladištiti )a i transportovati) u frižideru (2-8°C) i iskoristiti 2 sata nakon otvaranja. Preporučljivo je pre vakcinacije izvaditi je iz frižidera i držati nekih pola sata na sobnoj temperaturi pre otvaranja. Nije preporučljivo vakcinisati mlade ispod 10 nedelja starosti, osim u hitnim slučajevima i tad ne smeju biti mlađi od 6 nedelja. Skotne ženke se mogu vakcinisati, ali ne u zadnjoj nedelji trudnoće.
 

Vruljanin

Član
Učlanjen(a)
11 Jun 2013
Poruka
262
Lokacija
Becej
Pozdrav svima!Kako se snalazite protiv mixsomatoze?Kod mene se ponovo pojavila ovih dana na par kunica,a vakcine nemogu da nabavim.
 
Vrh