Da, kroz sistem ide.
Obzirom da je aplikacija fungicida delikatan postupak, treba voditi računa da se fungicid rasporedi ravnomjerno u zoni rasta korijena kako jedan dio ne bi otišao preduboko i time se smanjila učinkovitost.
Zato sam večer prije aplikacije zalijala dobro plastenik, na način da je zemlja bila dobro navlažena ali ne i prevlažna.
Drugi dan sam pustila suspenziju nekih, ma ne znam više ni sama, ne sjećam se točno, 8 - 10 minuta, vrijeme za koje sam procijenila da će fungicidirana voda stići do dubine tridesetak i koji cm, ali ne dublje od malo ispod razine zone korijena, zapravo vrijeme za koje je sistem usisao jupolovu kante suspenzije srednjom brzinom - ventil otvoren na dvije trećine brzine usisa.
Cijevi nakon što je suspenzija bila usisana nisam ispirala - nije tekla čista voda niti trenutka nakon što je suspenziuja bila potrošena - zatvorila sam ventil koji nije dozvolio povrat preostale vode u cijevima u bunar, znaš da ako se sistem isključi bez zatvaranja ventila većina onoga što je u vodu i cijevima kpk odlazi natrag u bunar jer nema više pritiska koji bi vodu tjerao kroz kapaljke, pa se i time gubi dio fungicida, a i zagađuje podzemna voda, a površinski sloj tla ima razblaženi i smanjeni učinak fungicida.
Ma ja sam od onih koji uvijek sagledavaju širu sliku i vide sitnice koje ponekada mogu biti veoma bitne.
Djevica po horoskopu u koji ne vjerujem, ali vidim da imam podosta karakteristika toga horoskopskog znaka.
Detaljist sam teški.