Sam si dao odgovor nije bez razloga to seme 100eura a moje 450eura spram kvaliteta i cena
Vec sam objasnio da je moje seme za nekoliko klasa bolje od Slonovog uva, Misine, Kraljice, Palanackog cuda, Ljubovog dlana, Crveno zlato, Mitos, Amfora itd
Moja paprika je prinosnija, daje dva ili tri puta krupnije plodove. Ja sam godinama pored moje radio sve gore nabrojane sorte ulagao vise u njih nego u moju i na kraju odustao jer najbolji primerci gore navedenih sorti daju plodove u rangu druge i treće klase u odnosu na moju.
Moje seme se pere u 5 voda i tretira biofungicidom i sojem korisnih gljiva, svaka semenka koja ispliva se baca, susi se prirodno zene sa pincetama uklanjaju svaku sitnu ili tamniju semenku sa tacni za susenje. Moje seme ima potvrdjenu klijavost 99,99%. Semenska paprika se bira na njivi i pakuje odvojeno a ne skida sa prikolice. Ubrana paprika stoji tako 2-3 dana da se seme maksimalno nalije i da ima energiju klijanja.Ovako ni jedan institut ne tretira svoje seme. Moje seme je po kvalitetu za proizvodnju na otvorenom u rangu najboljih hibrida cak i bolje od njih a jeftinije je oko 15 puta
Primer
Kg mog semena ima cca 130.000 semenki i kosta
Cca 450 eura klijavost 99,99%
Kg Kaptur ili Ariadni za 130.000 semenki kosta cca 5.500 eura klijavost 80-90%
Na razlici u ceni za kg semena pokriju se troskovi sistema kpk, djubriva i hemije, dnevnica i jos ostane a mnogi su se uverili da ti skupi hibridi takodje obolevaju i na otvorenom ne daju bas neke prinose.
Ja sam samo prosle godine prodao oko 30kg semena, vise od polovine u Hr okolina virovitice. Ove godine vec imam trebovano za oko 50 kg.
Kad se vec pominje seme iz krstura pogledajte na oglasima kako to seme izgleda, paprika samo obrezana i seme oljusteno bez ikakvog pranja i tretiranja ja takvo seme ne bih sejao ni besplatno da mi daju.
Svako bira sta ce sejati i sta misli da je najbolje ali zar stvarno mislite da bi neko godinama kupovao seme i Rasad od mene i sadio desetine i stotine hektara a da ta paprika ne valja.
Probajte i videcete drasticnu razliku.
Uzdravlje