Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam grejanje nzm na sta mislis?hitmanele kolika je tu potrosnja struje? po danu recimo ili kako god vec gledas...
Pozdrav svima, pratim temu neko vreme već pa da se uključim. Imam zasađeno 1ha graška ozimog, posle njega je u planu rasad paprike da ide na njivu u maju mesecu. Zanima me gde je iz vašeg iskustva najkvalitetnije seme? Rasad bih pravio sam, još sam u dilemi da li plastenikom ili u tople leje.
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Vi ste jos u 90te godine onda. Svi koriste grejace koji omogucavaju kontrolisanu temperatiru prilikom nicanja i kasnije. A plus sto grejace jednom postavis i to je a ne svake godine da pravis sve ponovo.Mi za grejanje za cupani rasad za ranu Baburu i Rogu koristimo slamu
Govedji i ovciji stajnjak.
Baci se krec preko toga slama pa preko slame Govedji i ovciji stajnjak po kome se baci par saka uree zatim ide 5cm zemlje pa preko 2-3cm fino prosejane zemlje po kojoj se seje. Nikakvo dodatno grejenje se ne koristi eventualno ako najave veliki minus prebaci se neki stari najlon. Taj stajnjak dovoljno greje dok se temperature ne podignu.
Isti princip vazi i za kontejnerski rasad kontejneri se poslazu preko slame, stajnjaka i zemlje i to dovoljno greje. U selu se paprika proizvodi na preko 300 hektara i niko ne greje.
Nista samo agril i najlonČime si grijao.
Jeste a i sam ne izolator, na ovom vreme u oblacno bez sunca imam 20 stepeni u zemlju.Nije valjda slama toliko ugrijala.
Sad nema zimeZato je i izdržalo -21 st. kad je zemlja 20.