Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Da li je neko sadio sortu paprike devetka i ljuta bela iz superiora? Kakva su vam iskustva, pitam za devetku jer mi se cini da bi mogla i za punjenje, umesto amande, amadna mi ima malo prazan ukus, a ova je od crvenih sorti, samo ne znam da li je previse krupna. A za ljutu belu pitam jer sam par puta kupovao u piljari, krupnu ljutu papriku, koja nije otrov ljuta i dosta je mesnatija od klasicnih ljutih, ali je vise u tipu roge, pa sam pomislio da to nije bas ta. Ili je to ipak neki hibrid bio?

Pozdrav svima, pratim temu neko vreme već pa da se uključim. Imam zasađeno 1ha graška ozimog, posle njega je u planu rasad paprike da ide na njivu u maju mesecu. Zanima me gde je iz vašeg iskustva najkvalitetnije seme? Rasad bih pravio sam, još sam u dilemi da li plastenikom ili u tople leje.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Najbolja paprika, najkrupnija paprika i najveći prinosi su u Ravnju stoga i najbolje seme je u Ravnju
Pozdrav

Mi za grejanje za cupani rasad za ranu Baburu i Rogu koristimo slamu
Govedji i ovciji stajnjak.
Baci se krec preko toga slama pa preko slame Govedji i ovciji stajnjak po kome se baci par saka uree zatim ide 5cm zemlje pa preko 2-3cm fino prosejane zemlje po kojoj se seje. Nikakvo dodatno grejenje se ne koristi eventualno ako najave veliki minus prebaci se neki stari najlon. Taj stajnjak dovoljno greje dok se temperature ne podignu.
Isti princip vazi i za kontejnerski rasad kontejneri se poslazu preko slame, stajnjaka i zemlje i to dovoljno greje. U selu se paprika proizvodi na preko 300 hektara i niko ne greje.

Mi za grejanje za cupani rasad za ranu Baburu i Rogu koristimo slamu
Govedji i ovciji stajnjak.
Baci se krec preko toga slama pa preko slame Govedji i ovciji stajnjak po kome se baci par saka uree zatim ide 5cm zemlje pa preko 2-3cm fino prosejane zemlje po kojoj se seje. Nikakvo dodatno grejenje se ne koristi eventualno ako najave veliki minus prebaci se neki stari najlon. Taj stajnjak dovoljno greje dok se temperature ne podignu.
Isti princip vazi i za kontejnerski rasad kontejneri se poslazu preko slame, stajnjaka i zemlje i to dovoljno greje. U selu se paprika proizvodi na preko 300 hektara i niko ne greje.
Vi ste jos u 90te godine onda. Svi koriste grejace koji omogucavaju kontrolisanu temperatiru prilikom nicanja i kasnije. A plus sto grejace jednom postavis i to je a ne svake godine da pravis sve ponovo.

Sent from my SM-C5010 using Tapatalk

Kod mene je centralno podno grijanje na struju i ugalj, imam oko 80 m2 rasadnika u 4 rasadnika u jednom plasteniku i svaki rasadnik može da se zagrije u nicanju na 30stepeni zemlje ali stavim preko kotajnera najlon ili agril pa 1 cm stiropola i preko toga najlon po lukovima. Koristim i 5 sijalica MH 400w kad niče rasada do pikiranja.

Pozdrav drugari,hocete li mi reci koliko somborka moze da rodi po ha i koliko je zahtevnija od drugih sorata?

Sinoc bilo u Leskovcu -21, uspeo sa da sacuvam krastavac i krompir ne znam ni sam kako nije sve otislo jer je bilo previse hladno.

Zato je i izdržalo -21 st. kad je zemlja 20.
Sad nema zime :)
f5d2b6198ae6551665681b71bd8611ac.jpg
1cefbcd8bb577854b030fc32bc808bc9.jpg

Nazad
Vrh