Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Da uzmem bakarni krec ili nesto drugo ?
Sta bi joj bilo najefikasnije?

Sent from mTalk

ab97a011eeced533455e8764ff6e8729.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

kod nas bakterioza katastrofa masovno se pojavila od zadnje kise,kako se ubacuju slike el moze neko da mi objasni

U mom kraju takodje masovno zavladala bakterioza u poslednja 2, 3 dana. Kod mnogih je zarazena od 80 do 100% . Kod mene je ima u nekom postotku od 3-4 %, za sada se ne siri. Poslednjih par nedelja tretirano sa nordox-om, bakarnim oksihloridom, mankogalom, everestom.
Sta mi je sada raditi kada je uoceno ovo malo bolesti koja se ne siri trenutno?

Sada ti je samo preventivno prskati da odrzis lid kintrolom. I kod mene je tako. Ja sam pre par dana odradio funguran+mankogal i sada tako stoji...to je to...ako padne kise mozda spere ali sam je dobro oprskao...sva se plavi. Ako padne kisa odmah cim se osusi opet. I to bi trebalo da je odrzi.

A ako ne padne za koliko bi bilo dobro ponovo je zastiti?
Do sada sam u nekom proseku prskao jednom nedeljno sto se tice zastite.

Pa sta znam...ja je ne bih prskao ako ne budu padavine bakrom opet...jer nije ni njoj svejedno...

Drugari moze pomoc. Kada kidate zaperke u paprike, jeli kidate ispod svakog roda zaperak? Ja sam u svoje ispod svakog roda pa mi ostade nekako celava..

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока

Nikada ne kidam zaperke.

Da li neko zna da li je bakterioza mozda prelazna, npr vazduhom, vetrom, prasinom?

Bakterioza je prenosna kisom, kada pada kisa pa kapima...a prenose je i insekti(grinje, vasi) isto kao i viruse. Koliko ja znam nije moguce da se vazduhom prenese. Potrebno je da nesto prenese bakterije sa jedne na drugu zarazenu biljku.

Nazad
Vrh