Dukat smo ove godine prvi put sadili, na maloj povrsini... Sto se tice prinosa, ne bih ti znao reci, jel ipak je to mala povrsina a i nisam bas vodio racuna koliko se ubralo..
Velicina ploda je bila izmedju 17 i 25 cm!! Ima jaku strukturu "mesa", tj. debljina zida joj je bila oko 6mm (mislim da shvatas na sta mislim)! Slicna je tipu Slonovo uvo, samo sto malo kasnije zre, i iz zuckaste, prelazi u zelenu pa tek onda u rozu i crvenu, znaci morala bi ranije da se sadi!! Kod nas je ove godine pala extremna kolicina padavina (oko 700l/m2), i veruj mi da se ona najbolje pokazala, nismo nasli ni jedan plod da je pukao... Stvarno izuzetna paprika!! Sledece godine planiram 1 ha Dukata da sadim!!
Sto se tice Amy, kada je godina kakva treba da bude (da nije kisna, da nema velike promene temperature, itd...), prinos je i preko 30t/kj!! Ove godine me je led tukao 2 puta i oba puta u cvetu i uspeo sam da za 4 nedelje izvucem 15t (sto mislim da nije lose)!
Na bolesti je jako osetljiva, pogotovo na plamenac!!
Nadam se da sam vam pomogao koliko toliko oko toga sto vas je interesovalo!! Ako imate jos nesto, pitajte!!!
Pozdrav!!