abro
Član
Heder sam hteo da bude 3,6 po meni je idealan za taj kombajn (dosta sam ih studiro, praksa od 15g na kombajnima itd...) ali nisam uspeo sve ukomponovati na polovnom kombajnu tako da kod mene je heder svega 3,05m ali sad sam vec zadovolan i time jer "nije bitno koliki je vec kakav je majstor"paorpaor je napisao(la):abro
Koliki mu je heder i kolikom brzinom radis?

Ponavljam se parcele koje radim usluzno retko su vece od 1ha jedino kod mene mozda tako da malim hederom mnogo dobijam u transportu a i malo brze kosim, polog mi uopšte nesmeta a i ako nam zabrane transport sa hederom po asfaltu na mene se to ne odnosi (nadam se) jer nije siri od kombajna. Da i najvaznije konacno nemoram svako jutro kaciti i skidati heder da bi usao u dvoriste.
Polog koji vidis na slici, buraz je popizdio da mu ostaje sa zmajem (imam jos 162, kosa 4,8m), ostavio meni i vrsio sam ga 4,5-5km/h i navrsio mu nekih 37m/kj sa 10,5%vlage to sam vrsio zadnje na kraju sezone. Postavio bi vam i snimak ali neznam kako.
Zavisno od psenice vrsim od 3.5-8km/h.
Pozzzzzz

I da, malo mi je zao sto nije meca vec perkins (125ks), mehanicki ili hidro? to vec treba probati i jedno i drugo i onda reci sta je bolje-zahvalnije, kod mene je mehanicki.