abro
Član
Mislim da kvalitet nije skup. Pogonski kaiš sečke (dugački) na claas-a navodno švedske proizvodnje koštao u žetvi 5-6000din , sažvakao ga prvog dana, sve labav, labav nateže se ko žvakaća. Posle sam uzeo original i kako sam ga postavio niti sam morao ga dotezati niti se sečka gušila... Jeste da je koštao 14000din, duplo+, ali je odradio i žetvu žita i soje a radiće još dugo. Pa sad vidi šta je jeftinije. Stoji to da su delovi skupi ali nemože se meriti taj kvalitet-original sa onim šta se kod nas prodaje, provereno par puta.Rale 83 je napisao(la):znaju ljudi koji voze strane kombajne svasta da kazu al o cenama odrzavanja slabo pricaju, 3HB kais za MF sam platio 750e u masfer agro pa sam se cesao i gde me nije svrbelo
Na zmaja pri remontu sam reskirao uložiti i izmenjao sve ležaje sa FAG-ovim i to iz radnje, dosta me je to koštalo ali od remonta je prošlo 8godina i jesenas sam prvi ležaj morao menjati. Ne radim previše ali podosta žito,soja, kukuruz...Mene jeftino uvek košta skuplje tako da sam se opredelio za skuplje delove čak i na zmaja. Poz...
Post je spojen: [time]1265047530[/time]
_________________________________________________P.S: Što se tiče MF tu su uvek bili papreni delovi, bilo je tih kombajna kod nas i svi su više-manje posle probe vraćali se na original i kukali oko cene ali o trajanju jednog i drugog e tu je već druga priča. Govorim ostarim MF kombajnima.