Uvoz polovnih kombajna iz inostranstva

pa nzm nije jos isao sad treba da ide po njega prevoz je oko 3500e a sad ostalo ne znam,carina nek je 1500 ima neka fora na dva racuna sta ja znam to znaju uvoznici i pdv koji se moze povratiti nzm kolko je al dobijes ga nazat tako da.To je neki 5000e i jos 1000e na vozikanje i eto 30 000 kako je covek reko. :)
a neki mu je uvoznik trazio 28000e u startu odma za taj isti kombajn kao poceo on pricu njemu ima jedan u francuskoj kosta tamo 28000 i eto njegovo je samo prevoz i da papire odradi (od uvoznika i to ce mu samo naplatiti) a teo mu munut 4000e u startu.
a opet bio je u francuskoj,i to je jedno dobro iskustvo,bio je i na ajfelovom tornju itd tako da :ppozdrav:

kakav i u kakvom stanju moze da se nedje neki manji kombajn i uvoza,da nokih 20000 eura?
::novac::

našao sam jedan berač povoljno u Hrvatskoj, ali nema papira. Molio bih za pomoć ako neko zna da li postoji mogućnost uvoza, na osnovu ugovora s vlasnikom ili eventualno da se uveze kao neispravna mašina za delove. :sta:

igordulic je napisao(la):
pa nzm nije jos isao sad treba da ide po njega prevoz je oko 3500e a sad ostalo ne znam,carina nek je 1500 ima neka fora na dva racuna sta ja znam to znaju uvoznici i pdv koji se moze povratiti nzm kolko je al dobijes ga nazat tako da.To je neki 5000e i jos 1000e na vozikanje i eto 30 000 kako je covek reko. :)
a neki mu je uvoznik trazio 28000e u startu odma za taj isti kombajn kao poceo on pricu njemu ima jedan u francuskoj kosta tamo 28000 i eto njegovo je samo prevoz i da papire odradi (od uvoznika i to ce mu samo naplatiti) a teo mu munut 4000e u startu.
a opet bio je u francuskoj,i to je jedno dobro iskustvo,bio je i na ajfelovom tornju itd tako da :ppozdrav:
stigao je stricu jd 1177.
kad stignem oticicu ga slikati oko 6000e ja mislim da kosta prevoz carina i ostale gluposti. +pdv oko 3000e msl.

Da li neko zna koliko bi kostao kombajn iz nemacke da se dotera (prevoz, carina, porez...).
Cena kombajna tamo je oko 25000 eura. I dal neko zna porez koji se tamo placa dal se vraca na izlasku iz nemacke? I dal je nasa zemlja zbog uskladjivanja sa carinama EU snizila carine polovnjaka?

@konstantin81 ako je bez papira mogu se obezbediti sa dva svedoka u opstini gde se kombajn kupuje. Tu se rade i izlazni papiri za carinu, koji staju oko 100 evrica, a carina je 500. E sada suraku je kombajn nasao i sve ove peripetije odradio drugar koji se bavi preprodajom masina on je samo isao i placao. Tako da ga je 142 sa zitnim hederom izasla 4100 eura sa carinom i prevozom do kuce. E sada kako je za berace neznam, ali verujem da nije komplikovanije.

Jel zna neko sta uraditi kada kombajn nema carinsku deklaraciju? kako ga registrovati jel ima neka sema,ima samo saobracajnu iz svajcarske.

rasho je napisao(la):
Da li neko zna koliko bi kostao kombajn iz nemacke da se dotera (prevoz, carina, porez...).
Cena kombajna tamo je oko 25000 eura. I dal neko zna porez koji se tamo placa dal se vraca na izlasku iz nemacke? I dal je nasa zemlja zbog uskladjivanja sa carinama EU snizila carine polovnjaka?
kada ga doterujes tamo placas osnovnu cenu (ako platis pdv njima odnda su te zeznuli za te pare) i dao si im onako gratis jer kad dodjes na carinu oni procene tvoj kombajn tipa na 20 000e ti na to placas 10% carine 2000e u ovom slucaju i +3600e pdv-a nasoj drzavi(koji mozes prebiti ako si u sistemu pdv a).
+ prevoz racunaj od 3500-5000e.
Post je spojen: [time]1299803275[/time]
evo ovaj je uvezen pre 3 godine komija preko puta : 35000e bez adaptera za kukuruzoko 12000e je msl adapter bio onda.
meni kukuruz radio ove godine.
iqlt9k.jpg

2efq2jt.jpg

Post je spojen: [time]1299854200[/time]

Post je spojen: [time]1299879720[/time]
evo i snimak kraja,inace stricov je isti ovakav i godiste isto samo je bolje ocuvan i ima onaj za repicu sto sa bocnik kosama,i nema one limove kod motorate kocke(sto su kao poprecne za ventilaciju sto sevidi na ovoj slici) to nije ni dobio valjda kad su spojnicku menjali to su skinuli i nisu vratili i nema.
evo snimaka: View My Video

Da li se isplati uvoziti kombajn iz inostranstva za ukupno 15000e sa svim dazbinama (prevoz, carina, PDV...), i kakav se moze uzeti za te pare?!

po meni ne...za 10 000e ces tamo uzeti krsa a kod nas za 15000e se moze vec naci djuro djakovic ili neki manji dajc far,ili u krajnjem slucaju zmaj 143.

Po meni se ne isplati da uvozis sam kombajn ispod 30000e jer transport pdv carina sve to ima svoju cenu (7-8000e)... Moras imati nekoga na carini da ti to odradi kako treba :cao:
Ja sam video kombajn 92 god 1600rh lep kao lutka stanje ekstra.... uvezen kao otpadno gvozdje :udri: :udri: :udri: placena carina 28000din na njega.... To ne moze svako :cao: :cao:

za 20 000e tamo da platis mozda i vredi ici ali ispod toga nikako...bar ja nebi isao,imo ko ce otici i za 5000e da kupi neki krs tamo samo da bi reko da je uvezao iz nemacke,svajcarske ne bitno...

Ok, i mislio sam da nemoze da se kupi za te pare ko zna sta, jer sam malo listao i gledao cene sto su drugi uvozili, ali reko cisto da pitam! Hvala u svakom slucaju! :D :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Matić je napisao(la):
Šta sam imao ja sam do sada u raznim temama napisao. :cao:
pa ajde kazi mi mene isto interesuje koji kombajn se moze napolju naci da je dobar i da kod nas kosta 15000e? jos racunaj da mogu i pdv prebiti.
moze i na pp :)

Nazad
Vrh