Uvoz polovnih kombajna iz inostranstva

povodom prelaznog sporazuma sa evropskom unijom,dali se to odnosi sto se tice carine i na polovne kombajne ako neko provereno zna koja je carinska stopa trenutna naka pise :ppozdrav:

ljakse je napisao(la):
Traktorpool.ch ti daje iste kombajne ko da si ukucao traktorpool.de ili traktorpool.co.uk
svajcarski sayt je agropool.ch a nemacki agriafaires.de

Post je spojen: [time]1293981896[/time]
Švajcarci gde nađete te kombajne po švarcajskoj?Ja gledam internet već dosta dugo(agriaffaires i traktorpool i technik boerse),nema 2-3 kombajna da su iz švajcarske i to neki manji i stariji.A ovde u oglasima u srbiji piše za svaki drugi da je uvoz iz Švajcarske.Hvala...
udjes u agropool.ch i ides rubrika pod rubriki itd i tamo nadjes al sad nesto slabo ima

Gledao sam i na agropool.ch i stvarno slabo ima,i dosta su im jake cene.Nema ni u nemačkoj,ni u austriji,ni u švajcarsku kombajna da su lepi,sa relativno malo radnih sati.Nije valjda da smo sve prevukli u srbiju što je isplativo bilo za uvoz...

Sad sam gledao tec24 ima jedan claas 98,1992 godište,1952 sati,3.9 heder,160 ks mercedes motor.27000 evra,tamo...I jedan New Holland TX 32 hydro isto jako lep kombajn,koda su cveće skidali sa njim.Samo ko zna za koje evre bi bili u dvorištu kući.

morate se setati po swic, po selima kod seljaka, po garazama za poljo. masine, neko da vam prevodi ako neznate jezik,a sve je to komplikovano i kosta.

...i neće svaki seljak da te pusti u dvorište,ako govoriš dobro njihov jezik,imaš prodju.
uglavnom,što je napolju,to je za prodaju.

ljakse je napisao(la):
Sad sam gledao tec24 ima jedan claas 98,1992 godište,1952 sati,3.9 heder,160 ks mercedes motor.27000 evra,tamo...I jedan New Holland TX 32 hydro isto jako lep kombajn,koda su cveće skidali sa njim.Samo ko zna za koje evre bi bili u dvorištu kući.
to su garaze treba da imas nekoga tamo da ti nadje od gazde kuci onda ako je izvoz i kes varijanta ti spusti i par hiljada a na garaze je isto kao i kod nas vracaju sat itd

Ma ljudi ako nemate coveka koji se vec bavi time,bolje nemojte ni da pokusavate.Ja sam bio u Svajcarskoj kod rodjaka i zajedno sam s njim iso po tim njihovim selima,skoro da nista nista naso a i sto sam naso cene su bile odprilike kao u Srbiji i kad sve to stavis na papir,vise se isplati da nadjes nekoga malo postenijeg trgovca koji se time bavi jer oni su vec uigrani i prolaze jeftinije i kod tih seljaka i na carini a i kod prevoza. Tako sam ja uradio, i bilo je i manje glavobolje i muka samo das ::novac:: i palis kombajn i vozis kuci. :D :D

Da ako pogledaš te kombajne na internet,jako mali broj je kod privatnika seljaka,99% su (handler),trgovci,garaže,itd...Kombajni ispolirani,ofarbano grlo i usmerivači sečke,spirala u hederu,gume naviksane,a na kojima je farba bleđa pokvašeni su vodom...pa ih tako slikaju.Pa ti odeš 1500-2000 km,pa se razočaraš...

tako je i ja sam kupio ovde bolje sam prosao neko da idem preko znam jednog prijatelja isao na oglas u nemacku i kad je stigao kao prodao ga al ima drugi , u svajcarkoj sad doteruju iz francuske jer tamo nema vise tako mi je rekao jedan prijatelj iz srbije jer sam mu rekao da mi trazi adapter
Post je spojen: [time]1294011039[/time]
Da ako pogledaš te kombajne na internet,jako mali broj je kod privatnika seljaka,99% su (handler),trgovci,garaže,itd...Kombajni ispolirani,ofarbano grlo i usmerivači sečke,spirala u hederu,gume naviksane,a na kojima je farba bleđa pokvašeni su vodom...pa ih tako slikaju.Pa ti odeš 1500-2000 km,pa se razočaraš...
imas tu u srbobranu neki drzi pekaru on je isto imao lepe kombajne a i cena malo jaca

Da imaju uglavnom Deutz-Fahr,al meni se nesviđaju Deutzevi zbog vazdušnog hlađenja motora,ostalo je O.K.

moj stric je pre praznika bio u francuskoj prvi put u zivotu i pazario je john deere 1177 s2 92.godiste,2200eadni sati ,ne od garaze nego od poljoprivrednika nekog,24000e je njemu dao e sad jos carina,porezi,prevoz...
ima heder za zito i dodatak za repicu.
Kod nas sve sto je gladao je preko 3500rc i kosta oko 30-35000e,a ovako je i obasao francusku malo :)

Nazad
Vrh