Trazim da kupim grjfer za stajnjak ,kako su se pokazali ovi nasi domaci tipa fero -coop ima i grmipovih , i iz uvoza vecinom vuceni.
Sta odabrati ,svaki savet i komentar je dobrodosao.
Uzmes neki ispravan to je najvaznije

Drnda je teska 1500kg, ne izgleda na prvi pogled toliko , jos ima i kadu od lima ispod koja se moze napuniti sljunkom ili necim onako otprilike mozda 0,5m3. Dize 400kg toliko pise na njemu. Kad sam video jednog u radu nosenog 10-tak metara dalje koji izgleda kao igracka u usporedbi koliko moze da zagrabi vilama. Kad se jednom naucis onda ti je sve ok.
Jedina je mana da moze sam sebe da podigne a ruka je pravljena da dize pa se otvorile pukotine od dolje ali tako radi vec 10-tak godina
Pumpa mu je oko 50-tak litara u minuti pod ler gasom iemtejca, tako da malo 533 stenje na leru kad dizez neki mastan stajnjak, a na vecim obrtajima mi je malo prebrz, takodje moras da pazis kod vucenih na traktor jer mozes da polupas kabinu , neki sa hidro motorom imaju 360 stepeni radijus kretanja .
Ako bih sad uzimao trazio bih vuceni isto veci sa tandem pumpom najednom rade 2 komande , ide sve brze.