Utovarne kašike i utovarivači

Trazim da kupim grjfer za stajnjak ,kako su se pokazali ovi nasi domaci tipa fero -coop ima i grmipovih , i iz uvoza vecinom vuceni.
Sta odabrati ,svaki savet i komentar je dobrodosao.

Uzmes neki ispravan to je najvaznije:osmeh:. Ja kad sam uzimao nista polovno nisam mogao da nadjem osim vucenih. Ovdje su svi digli galamu vuceni ne valjaju a nikad nisu ni radili sa vucenim. Ja kupio neku njemacku kantu iz 1951, atlas , onda nisam znao koliko je to staro , pretpostavljam da ga ne bi uzeo, ima ono za kopanje zemlje i vile za stajnjak.
Drnda je teska 1500kg, ne izgleda na prvi pogled toliko , jos ima i kadu od lima ispod koja se moze napuniti sljunkom ili necim onako otprilike mozda 0,5m3. Dize 400kg toliko pise na njemu. Kad sam video jednog u radu nosenog 10-tak metara dalje koji izgleda kao igracka u usporedbi koliko moze da zagrabi vilama. Kad se jednom naucis onda ti je sve ok.
Jedina je mana da moze sam sebe da podigne a ruka je pravljena da dize pa se otvorile pukotine od dolje ali tako radi vec 10-tak godina:)
Pumpa mu je oko 50-tak litara u minuti pod ler gasom iemtejca, tako da malo 533 stenje na leru kad dizez neki mastan stajnjak, a na vecim obrtajima mi je malo prebrz, takodje moras da pazis kod vucenih na traktor jer mozes da polupas kabinu , neki sa hidro motorom imaju 360 stepeni radijus kretanja .
Ako bih sad uzimao trazio bih vuceni isto veci sa tandem pumpom najednom rade 2 komande , ide sve brze.

Za Milana

2580axl.jpg

Gledao sam danas prednju utovarnu kasiku koja je za prodaju.
Ima dva klipa i prikljucak za hidrauliku.
Da li mi je potreban razvodnik hidraulike za moj 539 ili mogu da koristim rucicu za kipovanje kao komandnu?

Ta dva klipa su povezani imaju jedan hidraulicki ulaz -jednosmerni su.
Kada kazes zgodno mislis zbog polozaja rucice ili ...?
Kolko bi kostao razvodnik koji nema utovarna kasika na sebi?

Posto od forumasa izgleda ne poseduje niko ovakav utovarivac. Interesuje me da li je neko video ovo u radu i kako se pokazalo,da li je prakticnije od klasicnog zadnjeg utovarivaca?

Ja sad tek video pitanje.
Imam ja takav utovarivac vec par godina, utovarim oko 100 prikolica godisnje sa njim.
Traktoru je lakse da radi sa njim, posto ide preko kipe, a ti u svakom slucaju moras da budes okrenut pozadi.
Ja sa mojim tovarim i rol bale.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Znaci lakse je neko sa klasicnom kasikom. E sada stvar koja me buni,posto vidim da ide preko kipe,a na traktoru poluge su u donjem polozaju,a na 539 kad hoces da koristis kipu on prvo digne poluge pa onda tek kipuje.Da li je potrebna pomocna pumpa na traktoru? Sa kojim traktorm vi tovarite?

Znaci lakse je neko sa klasicnom kasikom. E sada stvar koja me buni,posto vidim da ide preko kipe,a na traktoru poluge su u donjem polozaju,a na 539 kad hoces da koristis kipu on prvo digne poluge pa onda tek kipuje.Da li je potrebna pomocna pumpa na traktoru? Sa kojim traktorm vi tovarite?

Nema potrebe da mi se obracas sa vi, stariji sam 2-3 godine od tebe.
Tovarim sa 560. Kada zakacis utovarivac prvo ce kipa gurati klip, pa kada on dodje do kraja mozes da dizes poluge. Tako funkcionise zato sto pumpa prvo dize ono sto joj je lakse, u ovom slucaju lakse joj je da izgura klip nego da digne ceo utovarivac.

Ima takav utovarivac moj surak u Platicevu. Solidno radi ali je onaj klasicni bolji jer moze blize prici prikolici. Neznam zasto su komplikovali kada traktor moze dizati bez ikakvog problema.

Pridje se i sa ovim bez problema prikolici. Radio sam sa oba, traktorje lakse da podize ovaj sa klipom, i ne mislis da li ce puci ploca hidraulika.

Joj skupa mi je prednja,gledao sam i razmatrao za 2-3 puta godisnje sto cu koristit mnogo mi para da dam.

Nazad
Vrh