Utovarne kašike i utovarivači

Najveci je bas to fazon da bude sto tanji i laksi a da bude sto zilaviji materijal,sto je mozda problem kod pravljenoga,e sad kvalitetniji materijal em ne znam jel se moze kupiti em je sigurno znatno skupji.

jel ima neko skicu kasike ili tako nesto sto bi pomoglo u pravljenju kasike nesto sam skidao sa interneta ima svasta e sad ,ako ima neko da je pravio da vidimo kako izleda unapred hvala svim kolegama:ppozdrav:

evo koja slika od pre neki dan
fotografija-0005.jpg

jel ima neko zadnji utovarivac za djubre ,ima kasiku za djubre i dodatak za sljunak,zemlju,greda je ravna.Narandzaste je boje,ko je to proizvodio?

Pozdrav forumasima.dali neko moze da mi da informacije dali se moze ugraditi na rakovicu 76 prednji utovarivac,dali rakovica 76(ima hidraulicni volan)ima izvode da moze dvosmerni klip da i gura i vuce.jer noviji utovarivaci im je potrebno jer si skoro svi dvosmerni klipovi.mada sam cuo da Molim za pomoc slike.,,,,neki montiraju posebnu hidraulicnu pumpu i rezervoar.jer navodno malo ulja ima u u njenom rezervaru hidraulike.Molim za info,,,slike

Dali je rakovica u pitanju ili neki drugi traktor ugradjuje se posebna pumpa koja ima veci protok ulja od one standardne na traktoru, mozda jedino ne treba kod nekih jacih i vecih traktora.

r65pumpa.jpg
r65hidrau.jpg

Slike sam pozajmio iz oglasa,a vidi se pozadi gde je zakazena druga pumpa,a ulje mislim da koristi svoje. Mada neko mozda ima vise iskustva sa tim i vec je probao pa neka se javi.

Kada se stavi druga pumpa nije problem napraviti rezervar za ulje, tako da ulje za prednji utovarivač bude posebno.

Agrodivo novi sad 550e+pdv je hvataljka + prevoz iz poljske,ali su uvozili masine pa smo uplatili i stigla je za par dana onda bez prevoza,tako da je dosta povoljno ispala,jer oko 500e je samo prevoz ako se samo ona porucuje.
Adapter je pravljen u kucnoj varijanti kod novog strugara u selu,materijal smo imali vecinom,adut iz utrina je iseko kopce za kacenje,pa malo od neki stari stubova,ravnikova od lemken pluga,majstor nasao osovinu koja je jako tvrda mu bila za struganje, i dobili smo skoz solidan adapter,sve u svemu zadovoljan sam,mada i to je doslo do 100 evrica,bez materijala,ali sad mogu zakaciti i bila sta drugo sto je po standardu kacenja,moglo se to premanduriti diretno al ako promenim utovarivac onda opet daj seci drndaj,ovako je hvataljka ostala svoja.

Nazad
Vrh