Dolovac
Član
Ja sam samo dolivao ulje na prvom srafu(blize prednjem trapu),al sad vidim da ima jos jedan sraf (blize kabini),dal se tu mozda sipa ulje?Svaka zamena ulja u motoru ide i zamena ulja u boš pumpi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam samo dolivao ulje na prvom srafu(blize prednjem trapu),al sad vidim da ima jos jedan sraf (blize kabini),dal se tu mozda sipa ulje?Svaka zamena ulja u motoru ide i zamena ulja u boš pumpi.
Kakav je bio kukuruz? Ja sa mojim i zmajem216 maksimalno 2 brza ali češce 5 spora i to otkako je berač ubrzan
Potrosnja biva od skromnih 14 litara po kj-kada se lepo ore u brzini koja je inace namenjena za to,pa verujem i do blize 18 litara u teskim godinama kao sto je ova...napomenucu da je kod nas izuzetno teska i lepljiva zemlja.A potrošnja Srđane?
Pa kad pre odose kad sam proletos nosio pumpu kod bosiste.Ako sam dobro razumeo on moze i tako da.radi jedno vreme samo da mu dosipam s vremena na vreme?Posto imm da izorem neke.njive.
Tako je i kod mene ima 10 godina i radi bez problemaNa moojoj 355 punih 5 godina nema ulja u pumpi, cista nafta.....valjda negdje mijesa....i evo i dan danas radi. Jest najbolje odnijeti bosisiti, pa uraditi pumpu. Al ne diram je dok ide. Tako da ne brinite, i ako je sama nfta u pumpi moze to raditi godinama. Da se razumijemo, ulje je najbolje, ali...
. Citao sam po svim forumima kako i cime cistiti slusao od caleta i komsija i uradio sledece Prvo pranje sam uradio alkoholnim sircetom sipao sam oko 3l sirca i resto oko 7l vode stavio parce stiropora ispred hladnjaka i pustio traktor u rad jedno 20 min. na leru uz malo turiranja ispusto tecnos u plasticno korito i video neutralizovan kamenac po dnu korita isprao sistem sa 10l vode i nisam bio bas zadovoljan rezultatom. Danas kupim Kausticnu Sodu i resim sa njom da probam mnogi kuvaju hladnjak tako sto ga skinu, stave ga u posudu sipaju vodu i sodu i kuvaju znaci samo hladnjak a ovamo gde se ne vidi niko ne dira, znaci uradio sam sledece namestio sam sat za temp. zamenio creva koja su dotrajala izvadio termostat koji je ostao u otvorenom polozaju, zamenio slavinu na hladnjaku i stavio novi poklopac hladnjaka e sad pranje uzeo sam vrucu vodu iz bojlera sipao u hladnjak nisam bas napunio do vrha ostalo za 1-2 litra ukljucio traktor (obicno kazem upalio al da me ne shvati neko pogresno) ispred hladnjaka sam stavio dzak najlonski da ventilator nebi hladio tecnost, uzeo Kausticnu sodu i kasiku i polako sipao oko 15 supeni kasika malo sam turirao provozao oko 1 km i vratio u garazu znaci radio oko 15-20 min. i onda otvaranje slavina kad ono ne izlazi nista a kroz cep se vidi neka crno braon pena procackam slavine ekserom i ono krene kad u koritu u koje izlazi to sve samo sto krokodila nema, sipam ponovo vodu ono isto, sipam opet ono opet kad god sam sipao cistu vodu i ukljhucio traktor samo da promesa malo kroz sistem ono izlazi neko crnilo i tako valjda 5 puta ispiro ceo sistem i nije krenula da izlazi cista voda trebat cu opet neki dan crevo i ispiranje. Pregledom unutar hladnjaka kroz otvor za dolivanje vode ima sta i da se vidi ostala je jedna celija na kojoj je skoro zatvoren ulaz, one druge su skoro pa super ociscene. Postupak cu verovatno ponoviti i onda namestanje novog termostata i vozi. Malo sam udavio pricom ali ja volim kad meni neko detaljno objasni pa sam sad i ja to uradio, mislim da ce koristiti nekom. VAZNO pazite kako radite sa Kausticnom Sodom u dodiru sa vodom ili mokrim rukama oslobadja veliku kolicnu toplote i gasova znaci rukavice, eventualno zastitne naocare, provetravanje prostorije i ne prosipaje tu tecnost bilo gde. Pozdrav 
Vladj- Jel te kabine za ursusa napokon stigle i kod nas???? JA sam se jos davno raspitivao da kupim takvu masku za dedinog Ursusa pa mozda cak i kabinu (mada sumnjam da je povoljna) ali onda odustanemo od sredjivanja tog Ursusa enoga idalje skuplja prasinu u garazi i truli....
. Nek je sa srecom i da dugo sluzi bez kvarova, izgleda lepo i ocuvano.