Ursus

Ja kad sam jednom mojim vukao berac isao sam trecom brzom komotno, meni je bilo malo brzo al gazda beraca mi je rekao da ga teram slobodno :osmeh:

E a moj susjed pomoćnom sa sip tornado 35 ja mu vičem da brže i još drži pun gas .
Bezveze utaman troši gorivo traktor berač.

Pozdrav svima.Evo kod mene se opet javi neki"problem".Orao sam nesto i kada sam zavrsavao posao i ugasio traktor primetim da nesto curi negde kod pumpe naftne visokog pritiska .Sidjem i primetim tj.vidim da na ono prelivno crevo sto se nalazi na njoj(mislim da je prelivno crevo)curi kao ulje.I to solidno.Tako je curilo oko tridesetak sekundi i stalo.Jel ima ko ideju zasto?Da nije nesto pomesalo u pumpi?
Unapred hvala.Veliki pozdrav

Elementi vjerojatno prepuštaju pa izbacuje višak, ako traktor radi normalno samo češće nadoljevaj ulje i teraj a ako imaš 150-200€ viška nosi kod bošiste na popravak.

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

Ti se obicno desava, kad elementi pumpe "odu".

- - - - - - - - - -

Eh, zakasnio sam :bravo:
Elementi pumpe kostaju za ove male ursuse par evro/kom.

U pumpi bi nekada i trebalo promenuti ulje a ako je i procurilo i nije cudo :sta: . Sa spoljnje strane ima jedan sraf , minus srafciger malo siri, otprilike iza ac pumpe i kada se izvrne ima merac na njemu a tebi ce verovatno curiti kada ga izvrnes . Za zamenu uljatreba odvrnuti sraf dole na regulatoru
( mislim 14 ) i ispustiti ulje a zatim gore iznad toga se sipa novo ulje (mislim 17), svega par deci . Jes ursus ... nego valda zahteva neki minimum odrzavanja majka mu stara .

Moj355 isto lagano meša ali mi je rekao kolega Muha sa Hr foruma da ako pumpa ne brljavi da se ne brinem i da malo češć doljevam ulje u pumpu.

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

Na moojoj 355 punih 5 godina nema ulja u pumpi, cista nafta.....valjda negdje mijesa....i evo i dan danas radi. Jest najbolje odnijeti bosisiti, pa uraditi pumpu. Al ne diram je dok ide. Tako da ne brinite, i ako je sama nfta u pumpi moze to raditi godinama. Da se razumijemo, ulje je najbolje, ali...

Nazad
Vrh