Ursus

m9bs0g.jpg
2570nj9.jpg
ng7uxx.jpg
Uspeo sam da skinem trap a da ne skidam celu kolevku sad cu da izmenjam sve caure ali imam problem,glavna osovina je pojela kuciste ne mnogo ali ima lufta u delu gde ne nelezu mesingane caure ne znam sta da radim moram se konsultovati sa strugarom samo ne znam dali to moze da stane u strug :sta:

u strug nemoze ali zato moze u glodalicu i ako to ostavis tako nista nisi uradio :ppozdrav:

Tako je... ako to ostaviš tako, brzo će ti se razlupati ta bronzana čaura... to treba odneti na borverk da izbuše(izstružu rupu) na čisto pa onda praviti bronzanu čauru na tu meru, ili praviti čeličnu čauru na mesto ostruganog dela materijala pa onda staviti fabričku čauru...

grunt problem je obraditi tu čauru u glodalici treba dugačko ekscentar glodalo i kada je glodalo dugačko ono vibrira nego ti poslušaj tvog druga pa lepo brusilicom obrusi tu čauru i skini je, napravi drugu tu cev i ležišta za biksne, stavi nove biksne i zavari tu cev ponovo na prednji trap ali stavi bolcnu u na svoje mesto da se nebi čaure deformisale od vara. Poz.

Kosjerac je napisao(la):
grunt problem je obraditi tu čauru u glodalici treba dugačko ekscentar glodalo i kada je glodalo dugačko ono vibrira nego ti poslušaj tvog druga pa lepo brusilicom obrusi tu čauru i skini je, napravi drugu tu cev i ležišta za biksne, stavi nove biksne i zavari tu cev ponovo na prednji trap ali stavi bolcnu u na svoje mesto da se nebi čaure deformisale od vara. Poz.
Neće to nikad biti tako dobro kao kad ti majstor to izbuši na borverku....

Mityoo slažem se sa tobom ali ako tu u blizini nema majstor glodalo i onda nešto počne da eksperimentiše i ako moraš to da nosiš 30-40 km kod drugog pa da čekaš dok se on skani da krene a vreme prolazi pa nemogu danas nemogu sutra pa ideš 5 puta onda je ova moja solucija najjednostavnija, e ako je majstor kompletan onda sve ono moje pisanje pada u vodu ali jbg mora imati rezerna varijanta.
Kinez dobro taj majstor smislio ajd slikaj ako si u mogućnosti kako je rešio taj kardan tj kako ga pozadi spojio.

Kosjerac je napisao(la):
Odneo sam kod strugara da napravi novu cev kroz koju ide glavna osovina to se pojelo u jednu stranu,isecicu staru i ubaciti nivu na meru osovine koja nije pojedena i nove caure mislim da nece biti problema

Imao sam slične, 7.5x16 kamionske, na Ursusu 355, i kada se mota na mestu, to je muka živa.

Nazad
Vrh