Ursus

Pozdrav. Imam zetora 8045 koji je isti kao ovde pominjani Ursus i mogu reci da je to puno ozbiljniji traktor od Torpeda. Sa njim vucem vogela od 3 brazde i vucem ga 4 sporom kao i 2 brazde a potrosnja je oko 10 litara po jutru :cao:

Sa 904 vucem 3 brazde na svim parcelama sem dve, jedna parcela u k.o. Jermenovci i jedna u k.o. V. Greda (Cicimoric i drugi koji tamo imaju parcele znaju koja je to ritska teska zemlja za oranje). Retko se desava da posle soje i na tim parcelama takodje orem sa 3 brazde.
Tako da na ostalim mestima bez da zadimi traktor u zavisnosti od zemljista orem sa cetvrtom u sporo ili prvom u brzo.
Ove godine u proseku ( sa putem od parcele do parcele ) potrosnja mi je bila od 16,6 litara po k.j.
S tim da prosle godine sam potrosio oko 12 - 13 litara po k.j.
Mityoo ima pravo kad kaze da ponekad se stice utisak da nedostaju nekoliko (bar10) konja da bi sve funkcionisalo idealno.
Sto se tice setvospremaca vucem 3,20 m. sa drugom bez problema.
Post je spojen: [time]1293401519[/time]

Ursus je mali potrosac...Ja na 577 pre spalim pun tank od 90l sa 758.20,nego tast na c-360 od 60l(cinimi se da je toliko)sa Olt 2x35

Imam Ursus 902,mislim da naspram mase traktora trebalo bi da je motor za 10-15 KS jaci.

Ovde na forumu kao da clanovi trose naftu a ne ljudi,neko bi se pre usr'o nego realno napisao potrosnju.

Jeli North Army sto si napisao ovaj post pa si ga posle izbrisao? A to je bilo nakon mog posta. :sta:
Da slucajno nisi pomislio da sirim neke lazi u vezi potrosnje Ursusa ili sta je bilo? Ne mozes verovati zato sto ti koristis IMT pa znas kako uzasno trosi to djubre.
Ja sam imao to djubre 8 god. u dvoristu i hvala za sva vremena, dojadilo mi sipati po 20 ili vise litara na k.j.

Zamolio bih Vas da se malo kulturnije izražavate na forumu i da ne omalovažavate druge mašine osim one koje Vi posedujete.
panonstib

‚Nije obrisao već sam ja premestio tamo gde je postu mesto a to je u temi slobodna diskusija o traktorima gde će i ovaj post završiti.Nije u redu da napadaš jer se nisi ni potrudio da potražiš gde je taj post koji je on napisao! :nono:

Zamolio bih Vas da se malo kulturnije izražavate na forumu i da ne omalovažavate druge mašine osim one koje Vi posedujete.
panonstib

Al ste me napali sa svih strana!!
Dakle napraviti nekoga lazovom zato sto je u odgovarajucoj temi dao istinite i realne izjave o potrosnji traktora (Ursusa) je Ok i reci da bi se pre usrao nego dao istinite podatke o potrosnji i to je Ok a nije u redu kad sam napisao da su IMT djubrad. Dali se tu neko nasao uvredjenim?

@ Bubu
Peet je napisao(la):
Jeli North Army sto si napisao ovaj post pa si ga posle izbrisao? A to je bilo nakon mog posta. :sta:
Da slucajno nisi pomislio da sirim neke lazi u vezi potrosnje Ursusa ili sta je bilo? Ne mozes verovati zato sto ti koristis IMT pa znas kako uzasno trosi to djubre.
Ja sam imao to djubre 8 god. u dvoristu i hvala za sva vremena, dojadilo mi sipati po 20 ili vise litara na k.j.
:sta:
I nemojte verovati da su lazi oko potrosnje Ursusa jer kako kaze Bubu niste jahali ovakvog konja!

Ima covek C360 kod mene u selu,ne ide mu lako sa 2*14 pa mu ne pada potrosnja ispod 14l/kj.
Pogledajte temu MTZ ima i onih koji realno napisu potrosnju,a ima i onih kojima samo sto ne curi nafta na auspuh,isto vazi i za IMT i ostale. :cao:

Gospodine @Peet,
ja sam Vas opomenuo u vezi celog vašeg posta, a o tome da li je nešto djubre ili nije niste merodavni Vi da to odredjujete.Već ste jednom to uradili na forumu i po mom skromnom zaključku samo ono što Vi koristite je ispravno, a ostalo je djubre (seme, mehanizacija ....).Pa o tome bih mogao sa Vama da raspravljam jako mnogo i verujte mi da bi Vam trebali dobri argumenti da me u nešto ubedite.Drugo nisam se našao prozvanim jer ja ne posedujem traktor, a i nevolim kada neko omalovažava neku mašinu i kada se sarkastično ophodi na forumu.

Ni sam u toku ali nevidim sta fali tim Ursusima , Ko god ga ima ne stoi mu vec radi i sluzi se dobro sa njime a potrosnja to je relativna stvar i sve zavisi i od sofera, tipa zemlje od radila koje vuce nosi sta vec pa kada uzmes sve u obzir onda potrosnju mozes da komentarises.Ja imam cist primer kupio sam jesenas traktor i bivsi mi gazda kaze kako kod njega nije mnogo trosio oko 16 l d2 po kj nije puno navodi on ,Kada sam ja doterao kuci traktor i poceo da orem sa njime on trosi 12 do 13 l d 2 po kj a u pitanju je zemlja kod mene je laksa zemlja .A sto se tice Ursusa kod nas ih peglaju u glavnom po ritinama i teskoi zemlji jer oni mogu od traktora starije generacije to da obradjuju a Belorusi njih preskacu kazu da su nerentabilni sa potrosnjom na takvim zemljama ,a ja imam Belorusa pa znam kako moze da kazni sa potrosnjom jednostavno neprasta

Nazad
Vrh