Ursus

Znaci mislite da vredi te pare? Traktor je takav jer je u prevozu repe svaki dan. Na sta sve treba obratiti paznju pri kupovini takvog traktora? Koje su mu slabe tacke? :cao:

Neznam dali ste primjetili ali onaj Ursus koji je na prodaju za 6000evra ima turbo motor,što bi po konedati bilo 100ks,neznam dali ostali 904 imaju isto turbo ili ne,ovaj od člana Peet?

NIDŽA je napisao(la):
U saobracajnoj pise 69 kw sto mu dodje 94-95 ks
Bez turba je 82ks..... I uglavnom su bez turba... Ako je ispravan onda samo turbo vredi 700-900 eura(toliko su delovi, ako hoćeš da ugradiš)

Šta ja znam... Dobar pouzdan, tih(za svoju klasu) jak, masivan robustan... Slaba tačka mu je multipower koji zna da rikava, i koji je kod mnogih zavaren, i fabričko grejanje, koje bar kod mene nije grejalo baš najbolje, ali sve u svemu mislim da taj za 6000 i nije skup ako je ispravan, s obzirom da ima turbo..... Taman tih par konja više puno puta dobro dođe... Više puta sam imao utisak da mi fali 5-6 konja pa da sve bude potaman! Moj je bez turba i sa svojih 82ks je prolazio i obavljao takve poslove gde su mnogi drugi traktori odustajali...

Ok. Hvala za odgovore. Inace traktor kupuje kolega i treba mu za osnovnu obradu, uglavnom. Mislim da za te pare nema boljeg izbora. :ppozdrav:

Video sam u istoj njivi dok sam isao za NS izmedju Sida i Kukujevaca td90 vuce 3 brazde a takav ursuz 2,e sad o stanju guma,motora i ostalog ne bih kao ni o zahvatu pluga jer sam na brzaka prosao jedno je sigurno da su radili istu njivu.

MONTOYA je napisao(la):
pričao sam jednom prilikom sa čovekom iz erdevika baš o ursusu 90 jer ga je imao
kaže-ide,al troši kao da ima 120 konja
Potroši otprilike ko ruja, malo manje ali zato od rujkana uradi više....

North ARMY je napisao(la):
Video sam u istoj njivi dok sam isao za NS izmedju Sida i Kukujevaca td90 vuce 3 brazde a takav ursuz 2,e sad o stanju guma,motora i ostalog ne bih kao ni o zahvatu pluga jer sam na brzaka prosao jedno je sigurno da su radili istu njivu.
A ima i razlike.... tih 8 konja puno znače... A verujem da torpedu sad mnogo pomaže i njegova dužina, pošto je on 6-tocilindraš.....

Nazad
Vrh